Halka açılan İstanbul Üniversitesi şaşırtan olay: İnsanlar dersliklere girerek öğrencilerin fotoğrafını çekti

Halka açılan İstanbul Üniversitesi şaşırtan olay: İnsanlar dersliklere girerek öğrencilerin fotoğrafını çekti
Geçtiğimiz günlerde halka açılan İstanbul Üniversitesi'ne giren bir grup insan, dersliklere girerek öğrencilerin fotoğrafını çekti.Geçtiğimiz günlerde kampüsü halka açılan İstanbul Üniversitesi'nde ilginç gelişmeler yaşanmaya...
Geçtiğimiz günlerde halka açılan İstanbul Üniversitesi'ne giren bir grup insan, dersliklere girerek öğrencilerin fotoğrafını çekti.

Geçtiğimiz günlerde kampüsü halka açılan İstanbul Üniversitesi'nde ilginç gelişmeler yaşanmaya başladı.

Kampüsün halka açılmasıyla birlikte İstanbul Üniversitesi'ne dışarıdan giren bir grup insan, öğrencilerin ders gördüğü esnada amfileri ve derslikleri gezmeye başladı.

İddiaya göre öğrencilerin tüm uyarılarına rağmen sınıftaki öğrencileri izleyen insanlar aynı zamanda izinsiz bir şekilde öğrencilerin fotoğraflarını da çekti.

X'te (Twtitter) paylaşım yapan @Kubraduran_ kullanıcı adlı bir öğrenci,

"Amfinin içinde gezinip fotoğraf çekmeye başladılar "fotoğraflarımızı çekmezsiniz" şeklindeki tepkilerimizi kâle bile almadan çekmeye devam edip gittiler. Sizlerin bilime yakın hissetsinler amacıyla kapıları açmanız bu şekilde tacize uğramamıza sebebiyet veriyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

 

Öğrenciler #iümüzedeğilokul etiketiyle İstanbul Üniversitesi'nin halka açılmasına tepki gösteriyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi rektörlüğü 10 Şubat'ta, okulun tüm kampüslerinde kapıların herkes için ziyarete açıldığını duyurmuştu. Dünyanın artık "duvarsız üniversite" konseptini tartıştığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, "Üniversitenin kapısı parmaklıklarla kapalı olamaz. Bu acı bir şeydir. Üniversite, öğrencilerini nasıl böyle bir imajla karşılar? 28 Şubat'lardan kalan o kötü izlerin, karanlık günlerin ülkemize yakışmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.