Hande Baladın'ı tehdit eden sanık beraat etti, akıl hastanesine sevk edildi

Hande Baladın'ı tehdit eden sanık beraat etti, akıl hastanesine sevk edildi
Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit ettiği gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis istemiyle yargılanan Mustafa Neşeli hakkında karar çıktı.  Ceza verilmeyen Mustafa Neşeli iyileşinceye kadar yüksek güvenlikli...
Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit ettiği gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis istemiyle yargılanan Mustafa Neşeli hakkında karar çıktı.  Ceza verilmeyen Mustafa Neşeli iyileşinceye kadar yüksek güvenlikli sağlık kurumlarından tedavi görecek.

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Neşeli, avukatı, Hande Baladın’ın avukatları, Türkiye Voleybol Federasyonu avukatı ve Aile Bakanlığı avukatı katıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu avukatının davaya katılma talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığa akıl hastalığı nedeniyle ceza verilmemesini talep etti. Hande Baladın’ın avukatı ise sanığın cezalandırılmasını ve gerekirse yeniden rapor aldırılmasını talep etti.

Hakimden sanığa: Akıl sağlığı yerinde olmadığı için ceza vermedik

Hakim, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden gelen yazıya göre sanığın işlediği öne sürülen fiilin anlam ve sonuçlarını algılayamadığını dolayısıyla ceza sorumluluğunun olmadığını söyledi. Sanığa ceza verilmemesine ve yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasına ve iyileşinceye kadar da tedavi kapsamında kalmasına karar verildi. Hakim kararını açıkladıktan sonra sanığa, "Akıl sağlığın yerinde olmadığı için ceza vermedik. Şifa buluncaya kadar yüksek güvenlikli hastanede kalacaksın" dedi.