Harbiye’de kafa karıştıran Arapça tabela

Harbiye’de kafa karıştıran Arapça tabela
Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan Kara Harp Okulu’na Arapça tabela asıldı.15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan Kara Harp Okulu'na içinde dekanın bulunduğu dekanlık binasının...

Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan Kara Harp Okulu’na Arapça tabela asıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan Kara Harp Okulu'na içinde dekanın bulunduğu dekanlık binasının personel/öğrenci girişine Arapça harflerle yazılan “Mektebi Harbiye” tabelası asıldı.

Harbiye’de  “mezunlar günü” etkinliğinde görülen tabela Harp Okulu mezunlarının tepkisini çekti. Ayrıca tabelanın, “Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanuna” aykırı olduğu, Harbiye mezunlarınca MSB’ye yazı yazıldı. Tepkilerin ardından tabela kaldırıldı.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre konuya ilişkin konuşan Emekli General Ali Er, “Bu bizzat Latin harflerine karşı yapılmıştır. Bunun sorumlusu kim? Dekana, Harp Okulu komutanına ve bir de milli savunma bakanına sormak lazım. Bu olay Harp Okulu’nun kimlerin elinde olduğunun somut göstergesidir. Bu, Atatürk devrimlerine, Harf Devrimi’ne ve Atatürk’ün Cumhuriyetine karşı baş kaldırı niteliğindedir. Dekanının görevden alınması lazım” dedi.

MSB yetkilileri ise yaptığı açıklamada “Resim tarihsel bir çekim sırasında geçici olarak asılmış ve kaldırılmıştır. Fotoğraf güncel bir fotoğraf değildir” açıklamasında bulundu.