Hizbullah'ın ölen isimleri için anma etkinliği düzenlendi: HÜDA PAR adayları da konuşmacı olarak katıldı

Hizbullah'ın ölen isimleri için anma etkinliği düzenlendi: HÜDA PAR adayları da konuşmacı olarak katıldı
Diyarbakır'da Hizbullah'a yakın dernekler, Hizbullah'ın yaşamını yitiren üyeleri için anma etkinliği düzenledi. Anmaya, HÜDA PAR belediye başkan adayları da konuşmacı olarak katıldı.Hizbullah’a yakın Mustazaflar Cemiyeti...
Diyarbakır'da Hizbullah'a yakın dernekler, Hizbullah'ın yaşamını yitiren üyeleri için anma etkinliği düzenledi. Anmaya, HÜDA PAR belediye başkan adayları da konuşmacı olarak katıldı.

Hizbullah’a yakın Mustazaflar Cemiyeti ile Şehitler Kervanı Platformu’nun 17 Şubat’ta Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde Hizbullah’ın yaşamını yitiren üyelerini andığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre; Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu tarafından Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikte Hizbullah’ın Cizre imamı olarak bilinen, medrese faaliyetleriyle örgüte eleman temininde bulunan ve 1992’de öldürülen Muhammed Zeki Atak anılan isimlerden biri oldu. Bunun yanı sıra, “Tebliğ amacıyla Hizbullah’ın kötü imajını yıkmak ve eleman temini sağlamak” amacıyla kapatılan İhya-Der’in yerine açılan Yeni İhya Der’in öldürülen eski başkanı Aytaç Baran da anıldı.

İskilipli Atıf da anıldı

Örgütün Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyetlerini yürüten ve 1990’da öldürülen Gıyaseddin Barlak da anılan isimlerden oldu. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayı Milliyecilere hakaret eden ve vatana ihanet nedeniyle idam edilen İskilipli Atıf da şehit olarak anıldı.

Anma etkinliğine HÜDA PAR Diyarbakır Çınar Belediye başkan adayı Vedat Turgut ile HÜDA PAR Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan adayı Cengiz Aydın’da konuşmacı olarak katıldı.

Mustazaflar Cemiyeti, Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce 2010’da feshedilen, 2012’de de Yargıtay’ca kapatılan Mustazaf-Der’in devamı olarak biliniyor. Şehitler Kervanı Platformu da Hizbullah’ın yaşamını yitiren militanlarını anmasıyla biliniyor. Ayrıca Hizbullah’ın Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki örgütlenmesi olarak bilinen Peygamber Sevdalıları Platforumu’nun önceki gün Adana’da aynı anma programını gerçekleştirdiği öğrenildi.

"Aksa Tufan'ı ile bazı gençler; ümmeti, Diyarbakır'ı, Kürdistan'ı, Türkiye'yi uyandırdı"

Ayrıca İLKHA'da yer alan habere göre, anmaya konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Çınar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut şu sözleri kaydetti.

"Yahudiler, 7 Ekim 2023 yılında büyük bir girişimle uçaklarla, helikopterlerle ve bombalarla Gazze'ye saldırdılar. Binlerce Müslümanları şehid ettiler. Camileri, üniversiteleri, okulları, mezarlıkları yıktılar ama dünya ve İslam ülkeleri sessiz kaldı! Onlar sınıfta kaldı ama mustazaf ümmet (Gazze) ayağa kalktı. Onlar, Eshab-ı Uhdud'u, Kerbela'yı, Bedir'i, Uhud'u, Huneyni ve Çanakkale'nin durumunu biliyorlardı. Size soruyorum. Bugün, Kerbela ve Eshab-ı Uhdud Gazze'de değil midir? Aksa Tufanı ile 7 Ekim'de bazı gençler; ümmeti, Diyarbakır'ı, Kürdistan'ı, Türkiye'yi uyandırdı."