"How to Have Sex" filmi, Z kuşağının parti ve seks alışkanlıklarının karanlık yanını keşfediyor

"How to Have Sex" filmi, Z kuşağının parti ve seks alışkanlıklarının karanlık yanını keşfediyor
"How to Have Sex" filmi, geçen Mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde büyük bir çıkış yakalayarak "Un Certain Regard" ödülüne layık görülmüştü. O günden beri film, bu ayki Sundance Film Festivali de dahil olmak üzere festival...
"How to Have Sex" filmi, geçen Mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde büyük bir çıkış yakalayarak "Un Certain Regard" ödülüne layık görülmüştü. O günden beri film, bu ayki Sundance Film Festivali de dahil olmak üzere festival turuna devam ediyor ve kendi ülkesi Britanya'da da gösterimlerde iyi bir seyir izliyor. Son olarak film, bugün ABD'de de gösterime giriyor.

Yazar ve yönetmen Molly Manning Walker'ın ilk uzun metrajlı filmi How To Have Sex, birçok gençlik seks komedisi geleneğini takip ediyor. Ancak film, önceki örneklerinden farklı olarak cesur ve gerçekçi; seks ve rıza gibi ciddi temaları ele alıyor.

Üç arkadaşın lisenin son yılında Yunanistan'da geçirdiği bir yaz tatilini konu alan filmde yönetmen Walker, gençlerin birbirleriyle nasıl ilgilendiklerini, açıklanamaz düşmanlıklarını, yetişkinler olmadığında ortaya çıkan davranış biçimlerini ve seks konusundaki arzu ile kafa karışıklığını anlatıyor.

"Z kuşağıyla ilgili konuşmak için tatili kullandım"

Walker, ilk uzun metrajlı filmiyle ilgili CNN'e verdiği röportajda, Z kuşağının kulüp ya da parti deneyimleriyle ilgili olumsuz yorum yapmak istemediğini, yargılayıcı olmamaya çalıştığını; bunun yerine bir bütün olarak toplum hakkında konuşmaya çalıştığını aktardı. Walker, "Bunu özetlemek için bir tatili kullandım" dedi.

"Kültürel olarak gençlere nasıl seks yapacaklarını nasıl öğrettiğimize bakmalıyız"

"Seyahate çıkmamış pek çok insan filmden etkileniyor. Bence bunun nedeni toplumda genç erkeklere ne yaptıklarını tam olarak bilmeleri, güçlü olmaları ve mahremiyeti yönetmeleri için çok fazla baskı yapmamız. Aynı şekilde genç kadınlar üzerinde de belli bir şekilde davranmaları ya da bekaretlerinden kurtulmaları için çok fazla baskı var" diyen Walker, şöyle devam etti:

"Bence kültürel olarak gençlere nasıl seks yapacaklarını nasıl öğrettiğimize bakmalıyız. Kadınların zevk almasına ilişkin çok belirgin bir bilgi eksikliği var ve bence bu da tüm bu baskıya katkıda bulunuyor"