HÜDA PAR'ın Adana İl Başkanlığı'na bıçaklı saldırı: İl sekreteri Sacit Pişgin hayatını kaybetti!

HÜDA PAR'ın Adana İl Başkanlığı'na bıçaklı saldırı: İl sekreteri Sacit Pişgin hayatını kaybetti!
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanlığı'nda bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sırasında İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, binanın mescidinde bulunuyordu. Sacit Pişgin, kaldırıldığı...

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanlığı'nda bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sırasında İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, binanın mescidinde bulunuyordu. Sacit Pişgin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Parti'den yapılan açıklamada, "Adana İl Başkanlığımıza alçakça saldırı! İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşlarımızdan Sacit Pişgin kardeşimiz şehit oldu. Haince saldırıda vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet; aile, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz! Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz" denildi.

SACİT PİŞGİN

Saldırgan yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına A. S. isimli şahıs tarafından bıçaklı bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Adana Valiliği, saldırganın 1951 senesinde Adana'da doğduğunu açıkladı. "Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü devam etmektedir" bilgisi verildi.

"Bu işi yapan uyuşturucu baronlarından hesap soracağız"

HÜDAPAR Genel Başkan Yatdımcısı Halef Yılmaz, "Adana il başkanımız Salih Demir hocamız ve il sekreterimiz Sacit Pişkin namaz kıldıkları sırada satırlı saldırıya uğradı. İl sekreteri Sacit kardeşimiz şehid olmuştur. İl başkanımız ise yaralıdır. Bu işi yapan uyuşturucu baronlarından hesap soracak ve peşini bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

"Saldırganlar iki kişi"

Yılmaz ayrıca, "Münferit bir olay değildir. Saldırganlar iki kişi. HÜDA PAR'ı hedef gösteren sözde siyasetçi ve gazetecilerin de eli kanımıza bulaşmıştır. Adana'da kirli bir uyuşturucu trafiği vardır. Bu işi azmettirenlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekir" ifadelerini kullandı.