İBB adayı Murat Kurum: İstanbul'da taksi problemini bitireceğiz

İBB adayı Murat Kurum: İstanbul'da taksi problemini bitireceğiz
AKP'nin İBB adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul vaatlerini açıkladı.AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde vaatlerini anlattı. İstanbul'da taksi sorununun biteceğini...
AKP'nin İBB adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul vaatlerini açıkladı.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde vaatlerini anlattı. İstanbul'da taksi sorununun biteceğini ifade eden Kurum, metrobüs  hattının Silivri'ye uzatılacağını, 0-7 yaş arasında çocuğu olan anneler gibi babaların da artık ulaşımdan ücretsiz faydalanabileceğini, sokak hayvanları sorununun çözüleceğini, mahalle bahçelerine kadınlar için kıraathaneler açılacağını, her mahalleye 7/24 çalışacak kreşlerin yapılacağını anlattı.

Kurum'u vaatlerinden öne çıkanlar şu şekilde sıralandı:

Kurum'un açıklamaları şöyle: 

Bugün hep birlikte İstanbul'un gelecek yüzyılını belirleyecek 2034'ün 2053'ün büyük adımlarını konuşacağız. Çözümsüzlüğü değil çözümü konuşacağız. Bugün hep birlikte 'Şimdi İstanbul zamanı diyeceğiz.'

İstanbul vizyonu ihmal edilmiş bu şehrin kötü gidişatını sonlandıracak duruştur. Özen gösterilmemiş mahallelerin sokakların özlediği vizyondur. İstanbul vizyonu en çok da halkın vizyonudur.

AK Parti belediyeciliği 30 yıl önce ilk defa İstanbul'da parladı. İstanbul'un 1994'te başlayan parlak ilerleyişi 2019'da fetret dönemine girdi. Yarı zamanlı belediyecilik anlayışıyla İstanbul problemler yumağı haline geldi. İstnabul'da büyük bir kaos ve karmaşa hakimdir. İstanbul çaresiz değildir.

İstanbul'un yeniden yıldızını parlatacak olan yönetim yaklaşımının adı 'Sistem İstanbul'. Sistem İstanbul'un merkezinde sadece siz varsınız. Her porjemizde İstanbullulara sosyal yaşam sunacağız.

"İstanbul'da trafik çilesinin sebebi mevcut İBB yönetimi"

Uğraştıran değil ulaştıran bir İstanbul vadediyoruz. Her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafikte kaybettiğimiz vakti sevdiklerimize ayırmak istiyoruz.

İstanbul'da 2019'da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64'e yükseldi. Zirve saatlerinde yüzde 90'ları bile aşıyor.

5 ve 10 yıllık iki ayrı ulaşım planlaması yaptık. İstanbul'u trafik çilesine mahkum etmeyeceğiz.

2034'teki hedefimiz 2034 karayolu ağırlığı yüzde 48'e çıkarmak, raylı sistemlerdeki payı da yüzde 48'e çıkaracağız. Deniz yolu ulaşımını da yüzde 4'e çıkarmaktır. Trafikte bu sayede çile azalacak. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 34 dakikaya düşecek.

İstanbul trafiği 10 yılın sonunda geri dönmemek üzere son bulacak.

"Silivri'ye metrobüs geliyor"

Mevcut 328 km metro hattını 2029'a kadar 650 km'ye çıkaracağız. 2034'te de 1004 km'ye ulaştıracağız. İstanbul'daki iki yakaya iki tünel projesi yapıyoruz.

Filolarımıza her yıl 100 metrobüs ve 250 otobüs kazandıracağız. Buradan da müjdelerimizi veriyoruz. Evet bu da çok önemsediğimiz bir proje... Silivri'ye metrobüs geliyor.

5 yılda 250 bin araçlık otopark yapacağız. Bu otoparklarımız deprem esnasında toplanma görevi de görecek.

İSPARK, liyakatsiz yönetim nedeniyle zarar ediyor. Kimse şüphe etmesin biz İSPARK'ı da ayağa kaldıracağız. Buradan söz veriyoruz göreve gelir gelmez kendi evinin önüne aracını parkeden vatandaşlarımızdan hiçbir şekilde ücret almayacağız. Evinin önüne park ediyorsa, vatandaşlarımız huzurla güvenle parklarını yapacaklar.

İSPARK'ta %25 indirim yapacağız

İSPARK'ta uygulanan tarifelerde tam %25 indirim yapacağız.

Biz 15 dakikalık ücretsiz zaman dilimini ilk yarım saate çıkarıyoruz. İSPARK, ilk yarım saat ücretsiz olacak.

"Taksi sorununu tamamen çözeceğiz"

20 bin taksi mevcut talebe yetmiyor. Taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Merkezi taksi sistemi çatısı altında birleştireceğiz. Mevcut sistemin en hızlı en güvenli şekilde işlemesini sağlayacağız. Eğer taksi sayısında eksikler varsa da ihaleler yaparak şehrimizin ihtiyacına göre taksi sayısını artıracağız.

2029 yılına kadar bisiklet yolunu 2 katına çıkararak 2034'te de tam 1500 km bisiklet yolumuz olsun istiyoruz ve bisikleti İstanbul'da en çok kullanılan ulaşım aracı haline getirmek önemli hedeflerimizden bir tanesi.

"Bize güvenin"

Deprem terörle mücadele kadar önemlidir. Deprem bir milli güvenlik sorunudur. İstanbul'un gündemi depremdir, deprem dönüşümüdür. Biz sizlere, afetlere dirençli bir İstanbul vaadediyoruz.

Bize güvenin çünkü biz Kastamonu'daki, Bartın'daki sellerde, Antalya'daki, Muğla'daki yangınlarda, en son 6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketinde 11 ilimizde 3 ayda 180 bin konutun inşasına nasıl başladıysak 1 Nisan sabahı da görevi devraldığımızda İstanbul'un kaybettiği yılları süratle telafi edeceğiz.

İstanbul'da 5 yılda 39 ilçede yatay mimari eksenli 650 bin konut inşa edeceğiz.

Kurum, konut projesini duyurdu

"KİPTAŞ güzide bir kurumumuz. KİPTAŞ'la 300 bin konutu başlatıyoruz.15 Nisan'da başvuruları alacağız yarısı bizden diyerek, 700 bin lira hibe desteği, ilave 700 bin kredi desteği, 100 bin lira da taşınma desteği vereceğiz. 18 ayda bu konutlarımızı tamamlayacağız. 250 bin yuvamızı da vatandaşımızı ve özel sektörümüzü destekleyerek tamamlayacağız. Gerekli imar düzenlemelerini hayata geçireceğiz."

Mutlu bir İstanbul için size sözümüz var ve haksız yere işten atılan emekçilerimizi işe geri alacağız. Hani adalet diyorlar ya, biz onlar gibi adaletsiz olmayacağız. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız. Kısmi sosyal destek veren bir belediye değil sosyal sürdürülebilirlik sağlayan, kalıcı çözüm üreten bir belediyecilik anlayışıyla çalışacağız"

Ulaşımda %40 indirim

Her mahalleye çocuklarımız için kreş hizmeti götüreceğimiz tüm gece emekçilerimiz için 7/24 nöbetçi kreş hizmeti getiriyoruz. 0-4 yaşı değiştiriyoruz. Yaşı 0-6 olan çocuğu bulunan annelere de babalara da ücretsiz kart getiriyoruz.

Okullarımızda beslenme desteği vereceğiz. İlköğretim öğrencilerine ulaşım tamamen ücretsiz olacak.

İş işim kampanyasıyla belediyeden genç girişimcilere 100 bin TL destek vereceğiz. 100 bin genç girişimciye paylaşımlı ofisler sağlayacağız.

3 büyük yaşlı ve engelli yaşam merkezi kuracağız. 75 yaş üstü yaşlılarımzı online takip edeceğiz.

İhtiyaç sahibi emeklilerin İstanbulKart'larına her ay 2 bin 500 TL yükleyeceğiz.

İş garantili zanaat eğitimleri vereceğiz. Kuracağımız atölyelerle eğitimler vereceğiz, ahi ruhunu canlandıracağız. İSMEK müfredatını zenginleştireceğiz.

Özel okul ve sözleşmeli öğretmenlere ulaşım desteği vereceğiz.

Mahalle Bahçeleri açacağız