İBB Başkan adayı Kurum: CHP'li seçmenin de oyuna talibim

İBB Başkan adayı Kurum: CHP'li seçmenin de oyuna talibim
Kurum, “CHP'ye gönül vermiş, sesimizin ulaştığı tüm hemşehrilerimizden özellikle oy istiyorum. Gelin el ele verelim bu gidişata dur diyelim. Gelin omuz omuza verelim, hep birlikte üretelim” dedi.AK Parti ve MHP ittifakı İstanbul...
Kurum, “CHP'ye gönül vermiş, sesimizin ulaştığı tüm hemşehrilerimizden özellikle oy istiyorum. Gelin el ele verelim bu gidişata dur diyelim. Gelin omuz omuza verelim, hep birlikte üretelim” dedi.

AK Parti ve MHP ittifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçim çalışmaları kapsamında Çekmeköy'de STK temsilcileri, iş insanları, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kurum, hemen ilk iş olarak CHP'li büyükşehir belediye yönetiminin hafriyat döktüğü, kapattığı Sancaktepe-Yenidoğan metro hattını süratle yeniden başlatacaklarını kaydederek, "Çekmeköy'ün insanında bıraktıkları bu kötü hatırayı hafızalardan sileceğiz. Çekmeköy'ün başı öne eğilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Kurum, öğrencilere yönelik burs programlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaparak, bir araya geldikleri etkinliklerde burs miktarının artırılmasını talep eden öğrencilere olumlu yanıt verdiklerini ifade etti.

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/02/ssstwitter.com_1706874021552.mp4"][/video]

Kurum, "Ahmet Başkanımla birlikte aldığımız kararla burs miktarını 7 bin liraya çıkardık. Ancak bu miktarın gençler için yeterli olmadığını düşündükleri için 1 Nisan'dan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak burs miktarını 10 bin liraya çıkaracağımızı duyuruyoruz. Bu miktarı her yıl artırarak gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kurum, siyasi bir çağrı yaparak Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) gönül vermiş vatandaşlara hitap etti.

Ancak bu talebin karşılıklı bir gönül sözleşmesi olduğunu vurgulayarak, "Biz herkesle samimi, içten sohbetler yapıyoruz. CHP'li dostlarımızla da karşılıklı eleştirileri dinliyoruz. Mevcut İBB yönetiminin kullanılan dilini CHP'li hemşehrilerimizin tasvip etmediğini belirtiyoruz" dedi.

Kurum, CHP'li seçmenlerin kendisine yönelik olumlu eleştirilerine değinerek, "CHP'nin adayları ile aramızdaki farkı sorgulayan seçmenlere sevinmememiz gerektiğini belirtiyoruz. Bizim rekabetimizde rakibimizin kötülenmesi bizi sevindirmemeli. Çünkü bu durum, CHP'li halkın İBB yönetiminin başarılı olmasını istememesinden kaynaklanıyor. Biz, İstanbul'a hizmet etmek için buradayız ve herkesin desteğine talibiz" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Kurum, CHP'nin İBB yönetiminin eksikliklerini vurgulayarak, "Hırsları, hesapları var, dertleri yok. İstanbul'a dair planları, projeleri yok. Bu milletin umudunu tükettiklerini düşünüyoruz. İstanbul sevdalısı herkesi birlikte çalışmaya, üretmeye ve sorunları çözmeye davet ediyoruz" dedi.