İBB Davası için anket: Bu dava siyasi diyenlerin oranı dikkat çekti!

Silivri'de devam eden İBB Davası'na ilişkin yapılan anket çarpıcı verileri ortaya koydu. Toplumun yarısından fazlası davanın siyasi bir dava olduğunu düşünüyor.

İBB Davası için anket: Bu dava siyasi diyenlerin oranı dikkat çekti!

GAZETE PENCERE - İBB Davası Silivri'de görülmeye devam ediyor. Son olarak heyet dün 15 kişinin daha tahliye edilmesine karar verdi.

Öte yandan davada itirafçıların sözlerindeki çelişkiler ve savunmaların güçlü olması davaya ilişkin bakışı da kırıyor.

CHP Genel Merkez yetkililerinin toplum davaya inanmıyor sözleri anket firması tarafından araştırıldı ve çarpıcı gerçek ortaya çıktı.

Seçimlerin yapılan anketlerin bir benzerinin yapıldığı Silivri'deki İBB Davası için yapıldı. Gazeteci Ertuğrul Özkök, yapılan araştırmanın sonucunu köşesinden paylaştı.

SİYASİ DİYENLER YÜKSELİYOR

Seçimlerin ekonomi nedeni ile yapılmadığı yorumlarının yanına bir de anketlerdeki çarpıcı sonuçlar eklenmeye devam ediyor. Panaroma Anket tarafından yapılan son ankette İBB Davası'nın siyasi olduğunu düşünenlerin oranının daha da yükseldiği sonucu ortaya çıktı.

Sonuçlara göre; Son bir ay içinde davaların hukuki olduğuna inananların oranının düştüğü, bu davaların İmamoğlu'nun seçime girmesini engellemek için açıldığını söyleyenlerin oranının yükseldiği ve 19 Mart operasyonlarından sonra adalete olan güvensizliğin de 9 puan arttığı görüldü.

Mart 2026 sonuçları:

Hukuki davadır: 31.1

Siyasi davadır: 55.2

Fikrim yok: 13.7

Nisan 2026 sonuçları:

Hukuki davadır: 30.1

Siyasi davadır: 57.7

Fikrim yok: 12.2

İMAMOĞLU'NUN SEÇİME GİRMESİNİ ENGELLEMEK

İnsanlara bu davanın açılma gerekçesi de soruldu. İmamoğlu'nun seçime girmesinin engellemesi için davanın açıldığını düşünenlerin oranı da son bir ayda yükseliş gösterdi:

Mart 2026 sonuçları:

Hukuki davadır: 31.1

Siyasi davadır: 55.2

Fikrim yok: 13.7

Nisan 2026 sonuçları:

Hukuki davadır: 30.1

Siyasi davadır: 57.7

Fikrim yok: 12.2

ADALETE GÜVEN YERLERDE

İBB operasyonlarının başladığı 19 Mart sonrasında adalete güvenenlerin oranı düşüş gösterdi:

Mart 2026:

Güveniyorum: 31.8

Güvenmiyorum: 62.4

Fikrim yok: 5.9

Nisan 2026:

Güveniyorum: 25.3

Güvenmiyorum: 71.6

Fikrim yok: 3.1

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar