İBB Davası'nı takip ediyordu: Kayhan Ayhan hakkında tutuklama talebi

BirGün muhabiri Kayhan Ayhan dün gözaltına alınmıştı. Adliyeye getirilen Ayhan hakkında savcılık tutuklama talep etti.

İBB Davası'nı takip ediyordu: Kayhan Ayhan hakkında tutuklama talebi

GAZETE PENCERE - İBB davasını takip eden BirGün muhabiri Kayhan Ayhan, 'halkı yanıltıcı bilgiyi yayma' suçlamasıyla gece saatlerinde evinden gözaltına alındı. Emniyet ifadesi tamamlanan Ayhan'a sorulan soruların tamamı gazetecilik faaliyetleri ve duruşma takibine ilişkin olmasına rağmen soruşturma Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından açıldı ve gazetemize destek paylaşımı da soruşturmaya dahil edildi.

Geceyi Vatan Emniyet'te geçiren Ayhan, bugün saat 12.30 sıralarında adliyeye sevk edildi. Ayhan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Savcı ifade almadı.

Kayhan Ayhan, gece saatlerinde evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Ayhan, gözaltı haberini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davasını ilk celseden beri takip eden Kayhan Ayhan'ın "halkı yanıltıcı bilgiyi yayma" suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ayhan, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldü. Geceyi nezarethanede gözaltında geçiren Ayhan burada ifadesi alındı.

Ayhan, bugün saat 12.30 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Kayhan Ayhan, savcılık ifadesi alınmadan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

SUÇLAMA KONUSU İBB DAVASI AKTARIMLARI

Avukatlarından edinilen bilgiye göre, Kayhan Ayhan’ın Silivri’deki Marmara Cezaevi Yerleşkesi’nde görülen İBB davasına dair yaptığı haber ve paylaşımlar suçlama konusu yapıldı.

SAVCININ İMAMOĞLU'NA "HADDİNİZİ BİLDİRİRİZ" DEDİĞİ DİYALOG SORUŞTURMA DOSYASINDA

Ayhan’a sorulan sorulardan ilki, İBB davasının 7 Nisan’da görülen 17’nci duruşmasında Ekrem İmamoğlu ile duruşma savcısı arasında yaşanan 'had bildirme' tartışmasına dair Ayhan’ın kişisel hesabından yayımlanan video oldu. Duruşma savcısının İmamoğlu’na yönelik "Haddinizi aşarsanız haddinizi bildiririz" ifadelerinin yer aldığı ve emniyette suçlama konusu yapılan o duruşma diyaloğu şöyle:

“Savcı: Başkanım, başlamadan İmamoğlu’na bir sorum vardı. Ekrem Bey, buyurun. Sorum var da. Oradan da dinleyebilirsiniz. Dün bir beyanda bulunmuşsunuz sanırım yargılama sonrası; "İddia makamı çöktü" vesaire, doğru mu?

Ekrem İmamoğlu: Birazdan söylerim…

Savcı: Birazdan değil, şu an soruyorum. Yani bize öyle bir beyan olduğu için cevap verirseniz sevinirim o konu hakkında.

Ekrem İmamoğlu: Birazdan arz ederim.

Savcı: Şimdi suç örgütüyle ilgili bir tanım yapmadan önce, iddia makamı hakkındaki beyanınıza dikkat edin. İlk celse de benzer durum yaşandı, hesap sorma tarzında. İddia makamı olarak bu tarz söylemleri kabul etmiyoruz.

Ekrem İmamoğlu: Böyle bir diyalog kurulmaz… Sayın Hâkim böyle kabadayılık…

Savcı: Kabadayılık vesaire durumu söz konusu değil. Bakın burada yargılamayı... Bir dakika, bir şey konuşuyorum. Yargılamaya gölge düşüren, savcılık makamını baskı altına almaya çalışan beyanlardan vazgeçin. Bu doğru bir yaklaşım değil.

Hâkim: Savcım şöyle yapalım, tamam... Şey yapmayalım... Tamam... Şey yapmayalım... Savcım gerek yok şeye.

Savcı: Bakın haddinizi aşarsanız, haddinizi bildiririz savcılık makamı olarak. Haddinizi aşmayın.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar