İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: UKOME kararı dışında ücret toplamaya çalışan olursa trafikten menederiz

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: UKOME kararı dışında ücret toplamaya çalışan olursa trafikten menederiz
İBB'nin UKOME toplantısında dün alınan kararla toplu taşıma ücretleri yüzde 51,52 oranında zamlandı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi. Sarı taksilerde açılış 19,17...

İBB'nin UKOME toplantısında dün alınan kararla toplu taşıma ücretleri yüzde 51,52 oranında zamlandı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi. Sarı taksilerde açılış 19,17 lira, kilometre başına 13,75 lira oldu. İndi-bindi ücreti ise 70 liraya yükseldi. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, yapılan zammı beğenmeyerek toplantıyı terk etti. Ardından yaptığı açıklamada ise kontak kapatmak zorunda kalacaklarını belirterek "Kesinlikle bu tarifeyi uygulamayacağız" ifadelerini kullandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Halk TV'de taksici ücretlerinin kim tarafından belirlendiğini açıkladı.

Gökce, toplu taşıma ücretlerine ilişkin kararın UKOME'de olduğunu belirterek, bu kararın herkes için bağlayıcı olduğunun altını çizdi. Gökce "Buna uymayanlar açıkça kanuna aykırı bir işlem yapmış olur. Biz de yasal olarak onun takibini yapmak zorundayız" dedi.

Gökce "Bunun dışında bir işlem yapan olursa biz bunun takibini yaparız. Esnafla konuşarak geldim bunun makul olduğuna ilişkin bir genel kanı da var. Birileri bunun dışında bir işlem yapmaya kalkarsa, biz bunun takibini yaparız. UKOME kararı dışında ücret toplamaya çalışan olursa vatandaşımız bize bildirsin. Haksız kazançtan trafikten menederiz. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız" ifadelerini kullandı.