İbrahim Kalın'dan Sinan Oğan yorumu: Devletin bekası üzerine pazarlık olmaz

İbrahim Kalın'dan Sinan Oğan yorumu: Devletin bekası üzerine pazarlık olmaz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Kalın, 2. turda desteğini hangi tarafa vereceği belirsiz olan Sinan...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Kalın, 2. turda desteğini hangi tarafa vereceği belirsiz olan Sinan Oğan'la şu anda herhangi bir görüşme yapılmadığını belirtti. Kalın "Devletin bekası üzerine pazarlık söz konusu olamaz" dedi.

Sinan Oğan, 2. turda HÜDA-PAR ve HDP'ye atıfta bulunarak, destekleyecekleri tarafın terörle arasına mesafe koymasını istemişti.

Kalın "Sinan Oğan'ın devletin bekasına vurgusunu biliyoruz. Sinan Oğan'ın 5 puanlık oyu nereye gider tartışmaları da devam ediyor. Bu 5.17'lik kitle bütün halinde şu tarafa veya bu tarafa gider demek aceleci bir tavır olur. O kitlede muhtemelen kendi değerlendirmelerinde bulunacak. Tabii ki Sinan Bey değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Bu doğal. Net bir şey de koydu ortaya. Terörle arasına mesafe koyması bizim için önceliktir dedi. Bütün bu hususları da dikkate aldığımız zaman ikinci turun bizim açımızdan daha kolay olacağını düşünüyoruz. Ama bunu derken de hiçbir şekilde rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"POZİSYONU BİZE DAHA YAKIN"

Kalın, Sinan Oğan'la henüz herhangi bir görüşme olmadığını belirterek "Oğan ile bir görüşme olmadı. Ancak Sinan Bey'in dile getirdiği tezleri dikkate aldığınızda pozisyonunun Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum" dedi.

TIKLAYIN- Seçimin kilit ismi Sinan Oğan’ın 5 şartı

"EKRANA ÇIKIP BAĞIRMAKLA OLMUYOR"

Kalın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçim gecesi yaptığı açıklamaları ve Millet İttifakı cephesinden seçim sonrası gelen açıklamalara ilişkin ise şunları kaydetti:

"Hem seçim gecesi hem de dün Millet İttifakı'nın bütün olarak sözcüsü ya da temsilcisi sıfatıyla ekranlara çıkan bu tiyatral kurgularla oyları lehlerine çevireceklerini düşünüyorlarsa büyük bir yanılgı içindeler ama açıklamalarından bir öfke tavrını görüyorum. Ekranlarda bağırmakla olmuyor, varsa imkanınız seçmeninizi ikna edeceksiniz."