İddia: AK Partili vekilin eşi mahkemeden fakirlik belgesi aldı

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan AK Partili vekil Hüseyin Altınsoy'un eşinin fakirlik belgesi aldığını açıkladı.

İddia: AK Partili vekilin eşi mahkemeden fakirlik belgesi aldı

GAZETE PENCERE - CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un eşinin mahkeme harcı ödememek için muhtarlıktan "fakirlik belgesi" aldığını açıkladı.

CHP'li Umut Akdoğan, sosyal medya üzerinden çarpıcı bir video paylaştı.

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy ve eşinin bir tapu davası sürecinde mahkemeye sunduğu "fakirlik ilmühaberi"ne dikkat çeken Akdoğan, olayı "çeyrek yüzyıllık bir çürümüşlüğün göstergesi" olarak nitelendirdi.

328664523-5912681068774945-8526876209167930976-n

MİLLETVEKİLİ EŞİ BU BELGEYİ NASIL ALIR?

Akdoğan, videolu açıklamasında olayın perde arkasını şu sözlerle aktardı:

"Büyük bir skandal, akıl alır gibi değil! AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, karısına muhtarlıktan 'fakirlik ilmühaberi' aldırıyor. Şimdi 'Nasıl oluyor?' diyorsunuz değil mi? Bakın mesele şu: AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy'un eşi bir tapu davası açacak. Tapu davası nasıl açılıyor? Gidiyorsunuz mahkemeye, bir harç yatırıyorsunuz, bir vergi ödüyorsunuz.

Ödemeyebilir misİniz? Bunun bir koşulu var; yoksulsanız, sizin hakkınızı korumak için devletin size verdiği bir şans bu. Muhtar diyor ki: 'Bu kişi fakirdir, fakir olduğu için bu ilmühaberi veriyorum. Bunu götürüp dava dosyasına koyarsa harç ödemez mahkemeye.'

İşte tenezzül ediyorlar ve bir milletvekili eşine sırf mahkemeye harç ödememek için bu belgeyi ayarlıyor. Bu belgeyi alıyorlar, götürüp dava dosyasına koyuyorlar. Davalı tarafın avukatı bu fakirlik ilmühaberi fark edince diyor ki: 'Bu nasıl olur? Davacı olan hanımefendinin kocası milletvekili. Bir milletvekili devletine vergi ödeyemeyecek, o mahkemeye harç veremeyecek durumda mı?' diyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar