İddia: AKP'li Hatipoğlu gazetesini ücretsiz organizasyonlar karşılığında sattı

İddia: AKP'li Hatipoğlu gazetesini ücretsiz organizasyonlar karşılığında sattı
Gazetecilere maaş vaadi ile gündeme gelen AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun sahibi olduğu gazeteyi ücretsiz seçim organizasyonları karşılığında sattığı belirtiliyorGazetecilere maaş...
Gazetecilere maaş vaadi ile gündeme gelen AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun sahibi olduğu gazeteyi ücretsiz seçim organizasyonları karşılığında sattığı belirtiliyor

Gazetecilere maaş vaadiyle tepki çeken AKP Eskişehir Milletvekili ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, sahibi olduğu gazeteyi, kendisi gibi İYİ Parti'den aday olan ama seçilemeyen Hakan Kaymak'a devrettiği öne sürüldü.

Devir bedelinin ise seçim çalışmalarının Kaymak'a ait salonlardan ücretsiz yapılması olduğu iddia edildi.

KRT TV'den Can Bursalı'nın haberine göre, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekilli seçildiği İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafından yerel seçimlerde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edildi.

Gazetesini geçen ay sattı

2021 yılında kentte yayın yapan Milli İrade Gazetesi'ni satın alan Hatipoğlu'nun medya patronluğu 2023 yılının aralık ayında sona erdi. Hatipoğlu, gazeteyi Eskişehir'de yayın yapan 2 Eylül Gazetesi'nin sahibi Hakan Kaymak'a sattı. Kaymak da Hatipoğlu gibi 14 Mayıs 2023'teki milletvekili seçimlerinde İYİ Parti'den aday olmuştu.

Seçim organizasyonları Kaymak'ın salonunda yapılacak

6 milletvekilinin seçildiği Eskişehir'de İYİ Parti'nin 5. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Kaymak ile Hatipoğlu arasındaki gazete satışında ücret ödemesi yapılmadığı belirtiliyor. Kentte düğün, davet ve organizasyon salonları olan Kaymak'ın, Milli İrade Gazetesi'ni işyerlerini seçim kampanyasında kullandırma karşılığında aldığı öğrenildi.

İkisi de İYİ Parti'den siyasete atılan Hatipoğlu ve Kaymak'ın, 31 Mart'taki yerel seçimlerde gazete satışı karşılığında AK Parti için çalışacak. Hatipoğlu belediye başkan adayı olarak yaptığı seçim çalışmalarında yemek ve toplantı etkinlikleri düzenleyecek. Bu etkinlikler ücretsiz olarak Kaymak'ın düğün, davet ve organizasyon salonlarında gerçekleşecek.