İddia: Ayhan Bora Kaplan, üst düzey bir yüksek yargı mensubuna villa ve lüks araç satın aldı

İddia: Ayhan Bora Kaplan, üst düzey bir yüksek yargı mensubuna villa ve lüks araç satın aldı
Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın bir yüksek yargı mensubuna bir villa ve lüks bir araç satıl aldığı; Sadık Soylu'nun yeğeninin kavga ettiği 3 korumayı silahla...

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın bir yüksek yargı mensubuna bir villa ve lüks bir araç satıl aldığı; Sadık Soylu'nun yeğeninin kavga ettiği 3 korumayı silahla yaraladığı ve olayın "faili meçhul kaldığı iddia edildi.

Ankara'da bir suç ağı kurduğu iddiasıyla, yurt dışına kaçmak üzereyken Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın dahil olduğu iddia edilen bazı yasa dışı olaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Gazeteci Tolga Şardan, T24'te bugün kaleme aldığı yazıda soruşturmaya dair şu iddiaları aktardı:

"Yasal gözaltı süresince devam eden sorgu sırasında Kaplan'ın "iltisakları" hakkında bazı bilgiler verdiği emniyet kulislerinden yansıyan ilk bilgilerden.

Soruşturma kapsamında edindiğim bilgilerden bir bölümünü şöyle aktarabilirim.

Öncelikle, Kaplan'ın temasının bulunduğu üst düzeydeki bir yüksek yargı mensubuna bir süre önce bir villa ve bir lüks araç satın aldığı iddiası gündemde.

Villanın Çayyolu'nda olduğu, lüks aracın ise Esenboğa Havalimanı yolundaki bir firmadan alındığı ifade ediliyor.

Kaplan'ın lüks araç için ödediği paranın miktarı 450 bin lira olarak biliniyor. Bu paranın, aracın alındığı dönemdeki bedelinin yaklaşık yarısı olduğunu belirteyim. Aracın bedelinin firmaya ödenme biçimi ise iddiaya göre yine Ankara'da faaliyet gösteren bir özel hastanenin sahibinin sekreteri üzerinden yapıldı.

Günümüzde hiç kimse, hele ki böylesi yapıların içinde olanlar bir başkasına 'kara kaşı ya da gözü' için villa / lüks araç almaz. Bu harcamalar, neyin karşılığında yapıldı?

Korumaların vurulması faili meçhul kaldı!

Bir başka iddiayı aktarayım.

Kaplan'ın, Ankara'nın gözde semtlerinden Gaziosmanpaşa'da 'Albüm ve Tren' adlı gece kulübünü işlettiği günler.

Buraya gelip giden kalbur üstü yargı mensubu, polis müdürü ve bürokratın sayısının belli olmadığı dönem.

Bir gece geç saatlerde, Türkiye'nin yakından tanıdığı isimlerden Sadık Soylu'nun oğlu, eğlenmek amacıyla gece kulübüne geldi. Sadık Soylu; malum Süleyman Soylu'nun amca oğlu.

Kapının girişinde Sadık Soylu'nun oğlu ile kapıdaki korumalar arasında tartışmada Soylu'nun oğlu dövüldü.

Takip eden günlerde, olaya karıştığı gerekçesiyle gece kulübünde çalışan korumalardan üçü, işyerinde ayağından vuruldu. İddiaya göre, tetiği çeken bizzat Kaplan'dı.

Vurulan korumalar şikayetçi olmadı. İşin ilginç yanı silahlı yaralama olayı polis kayıtlarında 'faili meçhul' olarak kaldı!"