İktidar "seccade"de aradığını bulamadı: İşte anket sonucu

İktidar "seccade"de aradığını bulamadı: İşte anket sonucu
Aksoy Araştırma, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerindeki fotoğrafını seçmene sordu. Şirketin sahibi araştırmacı Ertan Aksoy, sonuçları Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yazısında yorumladı. İKTİDARIN MEDYA BOMBARDIMANI İŞE...

Aksoy Araştırma, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerindeki fotoğrafını seçmene sordu. Şirketin sahibi araştırmacı Ertan Aksoy, sonuçları Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yazısında yorumladı.

İKTİDARIN MEDYA BOMBARDIMANI İŞE YARAMADI: TOPLUMUN YÜZDE 70'İ İNANMADI

Toplumun yüzde 70'i, Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bilerek bastığına inanmadı. İktidar kanallarında günlerdir süren yayınlara rağmen fotoğrafı görmeyenlerin oranı ise yüzde 41...

Aksoy Araştırma fotoğraf tartışması üzerine sahaya çıktığı ve halka iki soru sordu. İlk soru, "fotoğrafı gördünüz mü?" şeklindeydi. "Gördüm" diyenlerin oranı Türkiye genelinde yüzde 59 seviyesinde. Aksoy Araştırma bu oranları parti kimliklerini sorduğu seçmen dağılımıyla birlikte yayımladı. Ertan Aksoy, aşağıda göreceğiniz sonuçları şöyle değerlendirdi:

"İKTİDARIN KÖTÜLÜĞÜ TOPLUMUN VİCDANINA YENİLMİŞ"

"Sonuçları itibariyle rahatlıkla ifade edebilirim ki, hükümet, gündemi değişmeyi başarsa da Sayın Kılıçdaroğlu’nu arzu ettiği gibi inanca saygısız durumuna düşürememiş. İktidarın kötülüğü toplumun vicdanına yenilmiş. İktidar havuz medyasında, merkez medyada ve sosyal medyada birkaç gündür bu konu dışında bir konunun konuşulmasına müsaade etmiyor. Buna rağmen “seccadeye basıldı” haberini bilenlerin oranı istedikleri düzeyde değil.

İkinci soru ise, "Kılıçdaroğlu seccadeye bilerek basmıştır ve farkında olmadan basmıştır" şeklinde iki seçenekliydi. "Farkında olmadan basmıştır" diyenlerin oranı yüzde 70 seviyesinde. "Bilerek basmıştır" diyenlerin oranı ise yüzde 30 seviyesinde kaldı. Ertan Aksoy bu sonucu ise şöyle değerlendirdi:

"İKTİDAR DESTEKÇİLERİ DE İNANMADI"

"AKP ve MHP oyları toplamı yüzde 38-40 bandına denk gelirken bu iftiraya inananların oranı yüzde 30’da kalıyor. Toplumun vicdanı iktidarın iftiralarının karşısındaki en büyük direnci oluşturuyor. Bu iddiaya inanan yüzde 30,6’yı oluşturan seçmen grubu iktidarın en çekirdek seçmen grubunu oluşturuyor. Bu grup iktidarın söylemlerine neredeyse tam bağlı. İktidar “bu yıl Kılıçdaroğlu yüzünden Doğu Anadolu bölgesine çok kar yağdı” dese ona da inanacak alt kümeler mevcut bu grupta. Muhalefete düşen, bu iftira karşısında duran yaklaşık yüzde 70’i referans almak".