İktidara yakın gazetelerin, CHP hakkındaki "İsveç" manşetleri gündem oldu

İktidara yakın gazetelerin, CHP hakkındaki "İsveç" manşetleri gündem oldu
İktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerin, 14 Mayıs seçimlerinden önce İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı manşetler sosyal medyada gündem oldu.İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin...
İktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerin, 14 Mayıs seçimlerinden önce İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı manşetler sosyal medyada gündem oldu.

İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin onaylanmasına ilişkin protokol, dün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile kabul edildi. İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin oylamada AKP ve MHP "Evet" oyu kullandı.

Seçimlerden önce AKP ve MHP tarafından yapılan açıklamalar ise sosyal medyada tekrar gündem oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç için geçen yıl "PKK'ya ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar... Bunlar, ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip, parasal destekler verip, bunlara silah desteği veren bu ülkeler." demişti.

MHP lideri Bahçeli ise oylamadan 45 gün önce "İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakıldı. Dinimize hakaretler edildi. Maneviyatımıza en ağır saldırılar yapıldı. İsveç’in NATO’ya girişine elbette soğuk bakıyoruz." demişti.

İktidara yakın medya organlarında ise CHP ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İsveç'in NATO üyeliğine destek verdiği ifade edilmişti.

İsveç'in "umudunun" Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması olduğu vurgulanmış, gazetelerin  manşetlerine taşınmıştı.

O manşetlerden bazıları şu şekilde:

"Terörist yatağı İsveç'in umudu da Bay Bay Kemal!"

"İsveç'in var bir hayali... Kazansa da NATO'ya girsek"

"İslam düşmanlarının umudu Bay Kemal. İsveç'in teminatı Kılıçdaroğlu"