İliç'teki maden faciasında 13. gün: 9 işçiye hala ulaşılamadı

İliç'teki maden faciasında 13. gün: 9 işçiye hala ulaşılamadı
Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçinin arama çalışmaları 13 gününde devam ediyor.Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen altın madeninde...
Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçinin arama çalışmaları 13 gününde devam ediyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen altın madeninde 13 Şubat 2024'te heyelan meydana geldi. Heyelanın ardından toprak altında kalan 9 işçiye ise hala ulaşılamadı.

Toprak altında kalan Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen'i arama çalışmaları hala devam ediyor.

Madenin izin belgesi faciadan sonra iptal edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, meydana gelen toprak kayması faciasının ardından maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal etti.

5 genel müdür yardımcısı görevden alındı

Olaydan 10 gün sonra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda görevli 5 genel müdür yardımcısı görevden alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2 yıl önce aynı madende bir toprak kaymasının daha meydana geldiğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı raporunu paylaşarak "Olay kamuoyundan gizlendi" dedi.

9 işçiyi arama çalışmaları sürerken çevre köylerde yaşayan halkın içme suyu sorunları yaşamaya başladığı da medyaya yansıdı. Siyanür sızıntısı tehlikesi nedeniyle su içmeye korktuklarını ifade eden köylüler,"Bize suyu kullanmayın dediler, biz de kullanmıyoruz. Şimdilik taşıma suyla idare ediyoruz. İnşallah bir çözüm bulunur" ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımız 13. gününde aralıksız sürüyor"

Enerji Bakanı Bayraktar, 26 Şubat itibarıyla arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İliç'te maden sahasında yaşanan heyelanın 13. gününde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor. Bugün heyelanın gerçekleştiği Sabırlı Deresi'ne kadar inerek alanı daha yakından inceledik. Bundan sonraki süreçte atılacak adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk" dedi.