İlk adım

İlk adım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı “Zamlar geri çekilene kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim” açıklaması hakkında yeni bir paylaşım daha yaptı, “Bu hatadan ivedilikle dönülsün” dedi.CHP...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı “Zamlar geri çekilene kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim” açıklaması hakkında yeni bir paylaşım daha yaptı, “Bu hatadan ivedilikle dönülsün” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in dünkü basın toplantısındaki konuşmasını paylaşan Kılıçdaroğlu, “Bu konuda uyarımı aylar önce yapmıştım. Bu konuyla ilgili ilk adımımdır. Bu hatadan ivedilikle dönülsün. Dönülmez ise diğer adımları da atacağım” diye yazdı.

Özgür Özel, basın toplantısında şunları söyledi:
“Genel Başkanımız faturasını ödeyemeyen, ödeme güçlüğü çeken 10 milyonların sesi olmuştur. Karanlıkta kalmayı göze almıştır. 2 Ekim’de Abant’ta ne uyarı yaptıysa, ne söz verdiyse arkasında durmaktadır. Bir kurumsal karar almamış, aldırmamıştır. Kişisel protestosudur, Adalet Yürüyüşü gibi tek başına başlamıştır.”

‘İKTİDARA GELDİĞİMİZDE HESABINI SORACAĞIZ’ DEDİ
Özel, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Abant kampında elektrik şirketlerine zam yapmamaları yönünde uyarıda bulunduğunu ve “eğer zam yapılırsa, gerekirse halkımızı kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız”, “iktidara geldiğimizde bunun hesabını ayrıca soracağız” dediğini vurgulayarak, “O günkü bu üç kademeli uyarının ilk adımındayız” diye devam etti.

‘TÜKETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANABİLİRİZ’


‘Bidebunuizle’ yayınına katılan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturası ile ilgili kararı için kullandığı “ilk adım” ifadesini detaylandırdı. Özel, “Genel başkan bu aşamada faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmuştur. İkinci adımda ‘Milletvekillerim, il başkanlarım, yönetimcilerim benimle birlikte olsun’ derse biz buna uyarız. Adalet Yürüyüşü’nde de ilk adımı tek başına atmıştı ama sonrasında binler, on binler, milyonlar olduk. Bu bir sivil itaatsizlik eylemi değil ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun sesini bütün dünya duydu bugün. Bunun devamında 5’li çetenin işlettiği tüm projelerde tüketimden gelen gücümüzü kullanabiliriz” açıklamasını yaptı.

“BİRİNİN ADRESİNE BİR ŞEY YOLLAMAK MAFYA İŞİDİR”
Özel, MHP lideri Bahçeli’nin ‘Kandil göndereceğiz’ açıklamasına ise, “Siyasette zaman zaman tansiyon yükselebilir ama ‘Bütün il örgütlerime söyleyeceğim kandil göndersinler’ gibi bir yaklaşım nezaket sınırlarını aşan kaba bir yaklaşımdır. Birinin adresine bir şey yollamak mafya işidir. Manidar mesajlar, bir obje yollayıp onun üzerinden mesaj vermek… Mafya filmi mi izliyoruz? Aslınıza mı rücu ediyorsunuz?” sözleriyle yanıt verdi.