İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a gönderme: Halkın sesini duyurmak istemedikleri için vatandaşların kamerasını dahi kapatıyorlar

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a gönderme: Halkın sesini duyurmak istemedikleri için vatandaşların kamerasını dahi kapatıyorlar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’da; Yeşilpınar Evleri 2. Etap Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. İmamoğlu konuşmasında, Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum’a kentsel dönüşüm...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’da; Yeşilpınar Evleri 2. Etap Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. İmamoğlu konuşmasında, Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum’a kentsel dönüşüm göndermesi yaparak “Halkın sesini duyurmak istemedikleri için vatandaşların kamerasını dahi kapatıyorlar” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’da; Yeşilpınar Evleri 2. Etap Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum’a kentsel dönüşüm göndermesi yaptı. İmamoğlu, “Vatandaşın kameralarını kapatıyorlar” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’da Yeşilpınar Evleri 2. Etap Anahtar Teslim Töreni’ne konuştu. İmamoğlu, kentsel dönüşümün kazanç sahası haline gelmesini doğru bulmadığını söyleyerek İBB yönetiminin vatandaş çıkarını en yükseğe ve şeffaf bir şekilde koyduğunu dile getirdi. Ayrıca İmamoğlu, ekonomiyi yönetemeyenlerin kentsel dönüşümü yönetemeyeceğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum TOKİ mağdurları ile olan görüşmesinde Kurum’un bir vatandaşın kamerasını kapatmasına da değinen İmamoğlu, “Halkın sesini duyurmak istemedikleri için vatandaşların kamerasını dahi kapatıyorlar. İstanbul’u israftan kendi ifadeleri ile ihanetten uzak tutacağız” diye konuştu.

“Biz vatandaşların çıkarını en yükseğe koyduk”

 

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Yeşilpınar’da benim de heyecanla beklediğim, hanımefendilerle beyefendileriyle ve onların çok değerli aileleriyle birlikte. Deprem meselesi en önemli sorun. Bu konuda hep birlikte el birliğiyle iş üretmemiz gerekiyor. İstanbul’un en hayati sorunudur. Sağlıklı ve güvenli binalarda yaşamak zorundayız. İstanbul ve Türkiye adına yüzde yüz bir beka sorunudur. Hayatta ve ayakta kalabilmek meselesidir. Kentsel dönüşüm bir önemini sıralarız. Kentsel dönüşüm ihmal edilmiştir. Bu iş başka yönüyle ele alınmıştır. Deprem; dönüşüm gelişim, sosyal konutlar derken İstanbul’a yüzbinlerce lüks konut yaparak halka dağıtılmayan, bir avuç insanı mutlu eden bir rantta dönüşmüştür. Kentsel dönüşüm oluşamamıştır. Biz 2019 yılından bu yana hem örnek bir dönüşüm süreci var etmeye devam ederken bir yandan da devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdümlü çalışabilmek arayışında olduk, kapıları çalmaya gayret ettik. Ama ne yazık ki kulaklarını bu süreçlere tıkadılar. Çünkü kentsel dönüşüm meselesi eğer siz birlilerinin kazanç sahası haline getirseniz buradan başarı elde etme şansınız olmaz. Vatandaşların çıkarlarını her şeyin üstüne koymazsanız bu sistem yürümez Biz vatandaşların çıkarını en yükseğe koyduk. Her sürecini vatandaşımızla şeffaf bir biçimde konuşarak yaptık. Vatandaşımızın mülk sahibi olduğunu bildik.

“Ekonomiyi yönetemeyenler, kentsel dönüşümü yönetmezler”

Çok zorlu bir ekonomik süreçten geçiyoruz. Dünyada savaşın içinde olan ülkelerde dahi bu kadar yüksek enflasyon, faiz, maliyet artışları dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünyada maalesef enflasyon ve faizde bize çağ atlatan bir yönetimle karşı karşıyayız. Ekonomiyi yönetemeyenler, kentsel dönüşümü yönetmezler.

Bir yandan işsizlik yoksulluk yaratırlarken bir yandan da kentsel dönüşüm mağdurlarını dinlemeye dahi tahammül edemiyorlar. Halkın sesini duyurmak istemedikleri için vatandaşların kamerasını dahi kapatıyorlar. Ben istiyorum ki ne biz ne de tek bir yöneticim böylesi bir duruma hiçbir vatandaşın Huzurunda düşmesin. Düşmeyecekler de.

“Onları uykusuz bırakmaya devam edeceğiz”

2018 yılında satılmaya çalışılan bir alanda yüzlerce vatandaşlarımızın sağlam, dirençli yuvalarına kavuşmasının gururu bir başka. Ben o dönemde en az 3 kez buraya geldim. Vatandaşın durumunu görmek için de geldim. Temel atamda bir feryat duymuştum, bir takım yanlış yönlendirmelerle insanımız tedirgin olmuştu. Onlara da kızmamıştım çünkü geçmişte kaygılanacakları birçok hatayı yönetimler yapmıştı. Biz öyle değiliz.

Kentsel dönüşümde kimsenin kaybetmediği, herkesin kazançlı çıktığı bir süreci hep birlikte ortaya koyuyoruz. Biz bunun iyisini yapıyoruz. Bir başkası daha iyisini yapmak için mücadele etsin. Biz aşağı bastırmak için değil. Deprem iş, kentsel dönüşüm işi birlikte kol kola yapma işi. Birlikte açılışlarını beraber yapalım. Bizden sadece mal kaçırmak isteyenler meseleyi sadece şuraya koyuyorlar, “Biz kazalım” ben de diyorum ki biz kazanlım. O ben diyen akıldan çıkıp millet kazancayız bunu bir türlü öğretmedik.  Bizim huzurumuz bu güzel işler sayesinde arttıkça, kafamızı yastığa güzel koydukça güzel ve kısa uykularımızla geceyi geçirince yine tam enerjik yola koştukça bazılarının da uykuları kaçıyor. Bunu anlıyorum. Onları uykusuz bırakmaya devam edeceğiz. Çünkü vatandaşımızı boş vaatlerle ve seçime endeksli projelerle kandırmadık, kandırmayacağız. Kandırmaya çalışanların da kandırmasına fırsat veremeyeceğiz.

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a gönderme: Halkın sesini duyurmak istemedikleri için vatandaşların kamerasını dahi kapatıyorlar. İstanbul’u israftan kendi ifadeleri ile ihanetten uzak tutacağız. İnsanına hizmet eden anlayışı getirdik. Büyüterek devam edeceğiz. İsraf üreten kaybedecek kazanan 16 milyon İstanbullu olacak.