İmamoğlu’dan Kılıçdaroğlu’na ‘neden davet edilmedim’ telefonu

İmamoğlu’dan Kılıçdaroğlu’na ‘neden davet edilmedim’ telefonu
Gazete Pencere Haber MerkeziCHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na yeniden aday göstermesi beklenen Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında soğuk rüzgarların estiği ileri...

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na yeniden aday göstermesi beklenen Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında soğuk rüzgarların estiği ileri sürülüyor. CHP'nin 8 Eylül'de Ankara'daki parti genel merkezinde düzenlenen 100. yıl etkinliğine katılmayan İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun son üç İstanbul ziyaretinde yanında olmaması da soru işaretlerini beraberinde getirdi.

CHP'den yapılan açıklamaların aksine Gazete Pencere'nin ulaştığı İBB kaynaklarına göre İmamoğlu etkinliklere davet edilmedi ve bu konudaki sitemini telefonla aradığı Kılıçdaroğlu'na iletti. İmamoğlu'nun "İstanbul'a üçüncü kez geldiniz ve yine bize haber vermediniz" diyerek nedenini öğrenmek istediği, CHP liderinin ise "İstanbul il yönetimi haber vermedi mi" diye sorduğu belirtildi. İmamoğlu'nun "bilgi gelmedi" yanıtı üzerine de Kılıçdaroğlu "Özel kalemlerimiz görüşsün" dedi.

Sular durulmadı

Seçimlerin ardından CHP'de "değişim" tartışmasını başlatan İmamoğlu rotasını İstanbul adaylığına çevirdi ancak partide sular durulmadı. İBB Başkanı'nın, CHP'nin son İstanbul etkinliklerinde yer almaması üzerine "Davet edilmedi mi" tartışması başladı. Genel Merkez ve İstanbul İl Yönetimi'nden yapılan açıklamalarda "haber verildiğine" işaret edilse de İBB kaynaklarından alınan bilgiye göre İmamoğlu, İstanbul etkinlikleri için bilgilendirilmedi. Kılıçdaroğlu'nu arayan ve bu konuyu gündeme getiren İmamoğlu'nun "İstanbul'a üçüncü kez geldiniz ve yine bize haber vermediniz. Bunun sebebi nedir" diye sorduğu, Kılıçdaroğlu'nun ise İstanbul İl Yönetimi'ne işaret ederek "İl haber vermedi mi? Özel kalemlerimiz konuşsun" yanıtını verdiği belirtildi.

Kaftancıoğlu: Haber verildi

İmamoğlu, gazeteci İsmail Saymaz'ın sorusu üzerine de "Bu sorunun muhatabı ben değilim. Bilgi sahibi olmadığınız bir hususta cevap da veremezsiniz" diyerek kendisine bilgi verilmediğini ima etmişti. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kentteki etkinlikler için "İmamoğlu dahil bütün parti kurullarının haberdar edildiğini" ifade etmiş, CHP Sözcüsü Faik Öztrak da önceki gün MYK'dan sonra “Genel Başkanımız bir ile gittiğinde o ildeki tüm parti yetkililerinin o programdan haberi olur. İl başkanlarımız da bunun koordinasyonunu sağlar. Ekrem Bey de bizim belediye başkanımızdır” açıklamasını yapmıştı.