İmamoğlu'ndan Kurum'a: Bir daveti bile elini yüzüne bulaştırdı

İmamoğlu'ndan Kurum'a: Bir daveti bile elini yüzüne bulaştırdı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'un açıklamalarına cevap vererek, "Söylemleri ve ifadeleri cevap verilecek seviyede değil üzülerek söylüyorum....
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'un açıklamalarına cevap vererek, "Söylemleri ve ifadeleri cevap verilecek seviyede değil üzülerek söylüyorum. Çok acemice cümleler. Bir polemik yaratmak istiyor belki onda bile başarı elde edemiyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kameraların karşısına geçti.

Özel'in açıklamaları şu şekildeydi:

"Ekrem Başkanla baş edemediğini gösteren yaklaşımlar. O yüzden aslında Erdoğan her sözüyle bu Murat Kurum'dan olmayacak galiba anladım. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım diyor. Zaten Ekrem Başkanla da geçtiğimiz günlerde otobüste halkı selamlarken Sayın Erdoğan'ın resimlerini görünce başkan esas bu rakibim burada diye bana göstermişti. Bunu tescil ediyorlar, kabul ediyorlar."

İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken rakibi Murat Kurum'un açıklamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Söylemleri ve ifadeleri cevap verilecek seviyede değil üzülerek söylüyorum. Çok acemice cümleler. Bir polemik yaratmak istiyor belki onda bile başarı elde edemiyor. Birçok konuda başarı elde edemediği gibi geçmiş dönemde yaptığı icraatlerde yani bir daveti bile elini yüzüne bulaştırdı. Herkesi zor duruma düşürdü. Bizim nezaketle söylediğimiz bir cümleye atlayıp hayır davet edilmedin deyip ortada bir fırtına kopardı sonra da niye gelmedi dedi. Dolayısıyla cevap versem bir türlü vermesem bir türlü. Kendi haline bırakıyorum.

Ortak yayın sorusuna yanıt veren İmamoğlu ise şunları söyledi:

"İlan veremediğimiz 13 kanal var. Genel Başkanım ne TRT ne de 13 kanal paramızla bile İBB'nin hizmetlerini anlattığı kampanyasından bahsediyorum bu arada; İmamoğlu'nun adaylık kampanyası ayrı. Onu bile yayınlamayan televizyonlar var. O kanallardan birinde olur sorun yok."