İmamoğlu'ndan Kurum'a kentsel dönüşüm sorusu: Madem 5 yılda bitecekti, 21 yıldır neredeydiniz?

İmamoğlu'ndan Kurum'a kentsel dönüşüm sorusu: Madem 5 yılda bitecekti, 21 yıldır neredeydiniz?
Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kentsel dönüşümü 5 yılda tamamlayacaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum'a seslendi: "Elinizi tutan...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kentsel dönüşümü 5 yılda tamamlayacaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum'a seslendi: "Elinizi tutan mı vardı yani ben  merak ediyorum. Allah aşkına bütün yetkiler A'dan Z'ye sizde. Son 21 yıldır neredeydiniz? Madem 5 yılda bitecekti."

İBB Meclisi Nisan Ayı Toplantısı 3. Oturumu yapılırken Yıllık Faaliyet Raporu Sunumunu yapan Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a hitaben konuştu. İstanbul deprem hazırlıkları kapsamında gelişen tartışmada İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul İmar Yönetmeliği'ni hep birlikte yenileyelim. Biz olan deprem için devlet, belediye, millet ortaklaşa çalışalım derken son günlerde bakıyoruz farklı farklı açıklamalarla Sayın Şehircilik bakanı bizi duymak yerine gazetelere ilginç demeçler veriyor. Ekran'da da gördüğünüz gibi İstanbul'da da kentsel dönüşümü 5 yılda yapacağını ifade ediyor. Elinizi tutan mı vardı yani ben  merak ediyorum. Allah aşkına bütün yetkiler A'dan Z'ye sizde. Son 21 yıldır neredeydiniz? Madem 5 yılda bitecekti. Son 21 yılı bir kenara bırakalım son 5 yıllık bakanlığınız döneminde heba mı oldu o beş yıl. Onun için popülizm yapacağım derken komik durumlara düşme durumudur bu. İnşallah 14 Mayıs'ta bu büyük millet karar verecek. Milletin hükümeti iş başı yapacak, Marmara Depremine hazırlık seferberliğini başlatacak."