İmamoğlu'nun X hesabına engelleme: Savcılıktan açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabı mahkeme kararıyla Türkiye’den erişime kapatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç örgütü propagandası ve TCK 214 kapsamında erişim engeli uygulandığını duyurdu.

İmamoğlu'nun X hesabına engelleme: Savcılıktan açıklama geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına Türkiye’den erişim mahkeme kararıyla engellendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda büyük tepki çeken erişim engeliyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Terör ve Mali suçlardan soruşturma geçiren diyen Savcılık, hesabın İmamoğlu’na ait olduğunu ancak kendisi tarafından kullanılmadığını iddia etti.

Açıklamada, hesaptan yapılan bazı paylaşımların Türk Ceza Kanunu'nun 214. maddesi kapsamında “suç işlemeye tahrik” suçunu oluşturduğu ve bu paylaşımların aynı zamanda “başka soruşturma dosyalarında yer alan suç örgütü faaliyetleriyle bağlantılı propaganda içerikleri” taşıdığı öne sürüldü.

“İçeriğe erişim teknik olarak mümkün değildi”

Savcılık, yalnızca söz konusu içeriklere yönelik erişim engelinin teknik olarak mümkün olmadığını belirterek, hesabın tamamı için erişim yasağı getirildiğini bildirdi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına dayandırılan açıklamada, kararın 5651 sayılı kanunun 8/A maddesinin 1. ve 3. fıkraları kapsamında verildiği belirtildi.

İmamoğlu’nun 10 milyona yakın takipçili sosyal medya hesabı, 8 Mayıs gece yarısından itibaren Türkiye sınırları içinde erişime kapatılmıştı. Hesaba giren kullanıcılar, "Yasal talep doğrultusunda bu hesaba Türkiye’den erişim engellenmiştir" uyarısıyla karşılaşmıştı.

CHP'li siyasetçiler, karara sosyal medyada sert tepki gösterirken, İmamoğlu’nun sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan paylaşımlar yapmıştı. Kararın ardından partinin hukuki süreci başlatması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar