İnan Güney yerine seçim yapıldı: CHP'li Karaahmetoğlu Başkan Vekili oldu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Güney yerine seçim yapıldı
Güney’in tutukluluğunun ardından Beyoğlu Belediyesi’nde yapılan seçimde, CHP'nin adayı Sefer Karaahmetoğlu, başkan vekili olarak seçildi. Seçim sonucunda Karaahmetoğlu, 16 oy alarak başkan vekili oldu, AKP’nin adayı Süleyman Baba ise 14 oy aldı.
Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İnan Güney’in yanı sıra Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, eniştesi İsmail Akkaya, şoförü Deniz Göleli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şoförü Recep Cebeci, İBB Medya AŞ Başkanı Murat Ongun’un akrabası İbrahim Can Yaman ve “Ekrem Edit” hesabını yöneten Mahir Gün de tutuklanarak soruşturmaya dahil oldu. Ayrıca 27 kişi, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.
Beyoğlu Belediye Meclisi, başkan vekili seçiminde Sefer Karaahmetoğlu’nu seçerken, Karaahmetoğlu yaptığı konuşmada İnan Güney'e olan desteğini yineledi:
“Biz burada bir zafer kazanmadık. Beni burada gördüğünüz her gün demokrasinin bir utancını hep beraber yaşayacağız. İnan Güney özgür kalana kadar onun izinden gitmeye devam edeceğiz. İnan Güney’e özgürlük.”
Kaynak:Haber Merkezi