İnce aynı İnce

İnce aynı İnce
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi parti genel merkezinde ziyaret etti. İnce,...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi parti genel merkezinde ziyaret etti. İnce, adaylıktan çekilmeyeceği mesajını verdi.

İnce, Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile birlikte partisini ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu görüşmenin amacını, “Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Beraber olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların çok ötesinde,” sözleriyle açıkladı. Millet İttifakı’nın oylarını böleceği gerekçesiyle eleştirilen İnce ise siyasette menfaat değil ilke ittifaklarının olması gerektiğini belirterek “Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk’ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Kadın hakları konusunda geri adım atmayız. Sığınmacıların gönderilmesinde kararlıyız. Erdoğan gitmelidir, beş dakika daha ülkeyi yönetmemelidir,” diye konuştu. İnce, CHP liderine ziyareti için teşekkür ettikten sonra, “Ayağınıza sağlık. Hoş geldiniz, güle güle,” dedi. Bir gazetecinin, “Erdoğan’ı göndermek için adaylıktan çekilecek misiniz?” sorusu üzerine İnce, “Hayır öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz, vuruşmaya devam edeceğiz,” yanıtını verdi.

“TEKLİF, DESTEK TALEBİ OLMADI”
İnce, TV 100’de katıldığı programda görüşmenin ayrıntılarını paylaştı. “İttifak teklifi geldi mi?” sorusuna İnce, “Hayır öyle bir konuşma, teklif olmadı. Tek kelime dahi konuşulmadı,” yanıtını verdi. İnce, “Kılıçdaroğlu destek istedi mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Hayır istemedi ama ikimizin de istediğini herkes biliyor, sadece yöntemimiz farklı. Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’yla bunu yapabileceğine inanıyor, ben milletle yapılabileceğine inanıyorum.”

İnce, “Hoş geldiniz, güle güle” sözlerinin sorulması üzerine, “Art niyetli değildi. Büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok,” dedi.

“KİBİRLENMEYECEĞİZ” MESAJI
Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından sosyal medyadan paylaştığı mesajda, “Halil İbrahim sofrasına tüm kalbimle inanıyorum. Türkiye’yi dünyayla rekabet edecek duruma getireceksek, gençlerimizi dünya sahnesine taşıyacaksak, tabii ki kibirlenmeyeceğiz,” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi öncesinde bir yurttaş, “Sayın İnce, oyları bölmeyin” yazılı pankart açtı.

GEZEN'DEN İNCE'YE MEKTUP: ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLACAK
Oyuncu Müjdat Gezen, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yazdığı açık mektupta, “Sen aday olduğunda Millet İttifakı oy kaybedecek. Seçim ikinci tura kalacak. Ve Erdoğan’ın istediği olacak,” dedi. Gezen, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde yer verdiği mektupta İnce’ye, “Durumu aklının süzgecinden bir kere daha geçir. Türkiye kritik bir dönemeçte,” çağrısı yaptı.