İngiltere'den Erdoğan'a yanıt: Saldırılar sınırlı ve hedefe yönelik

İngiltere'den Erdoğan'a yanıt: Saldırılar sınırlı ve hedefe yönelik
ABD ve İngiltere’nin Husilere yönelik saldırılarını eleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında İngiltere'nin Başbakanlık Ofisi yanıt vererek “Saldırıların 'sınırlı ve...

ABD ve İngiltere’nin Husilere yönelik saldırılarını eleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında İngiltere'nin Başbakanlık Ofisi yanıt vererek “Saldırıların 'sınırlı ve hedefe yönelik olduğunu' savundu.

BD ile birlikte Yemen'deki Husilere ait hedeflere saldırı düzenleyen İngiltere'nin Başbakanlık Ofisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırılara ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Ofis sözcüsü, saldırıların 'sınırlı ve hedefe yönelik olduğunu' savundu.

Erdoğan’ın ABD ve İngiltere'nin Husi hedeflerini vurmasıyla ilgili "Orantısız güç kullanımıdır. Kızıldeniz'i adeta kan gölüne çevirme hevesindeler" sözüne veren bir Başbakanlık Sözcüsü, buna katılmadıklarını belirterek saldırıların 'sınırlı ve hedefe yönelik' olduğunu söyledi. Sözcü, Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması’nın 51. Maddesi’ne dayanarak 'meşru müdafaa' hakkını kullandıklarını savundu.

'Karadeniz'deki ticari faaliyetlere olumlu etkisi olacak'

BBC Türkçe'nin haberine göre, BM Antlaşması'nın 51. Maddesi'nde, “Bu Antlaşma'nın hiçbir hükmü, Birleşmiş Milletler üyelerinden birinin silahlı bir saldırıya hedef olması halinde, Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenliğin korunması için gerekli önlemleri alıncaya dek, bu üyenin doğal olan bireysel ya da ortak meşru savunma hakkına halel getirmez” deniyor.

Sözcü, konuya ilişkin açıklamasında ayrıca Husilere yönelik saldırıların hemen olmasa bile uzun vadede Kızıldeniz’deki ticari faaliyetlere 'olumlu etkisinin olacağını' savundu.

İlgili haber için;

Erdoğan’dan İngiltere ve ABD’ye: Kızıldeniz’i kan gölüne çevirme hevesi içindeler