İnsan Hakları Derneği eş başkanları ve üyeleri gözaltına alındı: Maden bölgesine gitmelerine izin verilmedi

İnsan Hakları Derneği eş başkanları ve üyeleri gözaltına alındı: Maden bölgesine gitmelerine izin verilmedi
İliç'te meydana gelen maden bölgesine giderek inceleme yapmak isteyen İHD Dersim Şube Eş Başkanları Gürbüz Solmaz, Gönül Sonbahar ve üyelerden Nilüfer Akdağ ve Gökmen Yeşil gözaltına alındı.İnsan Hakları Derneği yapmış...
İliç'te meydana gelen maden bölgesine giderek inceleme yapmak isteyen İHD Dersim Şube Eş Başkanları Gürbüz Solmaz, Gönül Sonbahar ve üyelerden Nilüfer Akdağ ve Gökmen Yeşil gözaltına alındı.

İnsan Hakları Derneği yapmış olduğu açıklamada, gözaltına alınan üyelerin ve eşbaşkanların serbest bırakılmasını ve bölgeye geçişin yasaklanmasının kaldırılmasını talep etti.

İnsan Hakları Derneği basın açıklaması:

Erzincan İliç ilçesinde yaşanan maden göçüğü sonrasında bölgeye giderek yerinde inceleme yapmak isteyen İHD Dersim Şube Eş Başkanlarımız Gürbüz Solmaz, Gönül Sonbahar ve üyelerimiz Nilüfer Akdağ ve Gökmen Yeşil gözaltına alındı.

Tunceli Valiliğinin İl idaresi kanunu kapsamında almış olduğu "Tunceli İlinden Erzincan İline Çıkışları Yasaklayan Karar" kapsamında gözaltına alınan İHD üye ve yöneticilerimizin derhal serbest bırakılarak İliç’e gitmelerine izin verilmesini ve bu yasak kararın kaldırılmasını talep ediyoruz.