Isias Oteli'nin enkazının altında kalan çocukların son görüntüleri paylaşıldı: "Canım kızım, can kızlarım…"

Isias Oteli'nin enkazının altında kalan çocukların son görüntüleri paylaşıldı: "Canım kızım, can kızlarım…"
Gazete Pencere Haber MerkeziKahramanmaraş merkezli depremlerde İsias Oteli'nin yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin görüntüleri paylaşıldı.Adıyaman'daki Isias Oteli'nin yıkılması sonucu kızını kaybeden...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde İsias Oteli'nin yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin görüntüleri paylaşıldı.

Adıyaman'daki Isias Oteli'nin yıkılması sonucu kızını kaybeden Enver Karakaya Twitter'da görüntüleri paylaşarak "Adıyaman'daki spor salonu güvenlik kameralarından gelen görüntüleri bugün cesaret edip izleyebildim. Öyle köşeden dönüp geleceklermiş gibi her gün, gülerek yavaş adımlarla… Canım kızım, can kızlarım…" diye yazdı.

Ne olmuştu?

Adıyaman'daki İsias Otel, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde ilk sarsıntıda yıkılarak KKTC kafilesinden 35, Türkiye Rehberler Birliği üyesi 30, toplam 65 kişiye mezar olmuştu. Yapılan araştırmalar sonucu otelin yapım aşamasında ihmaller zinciri ortaya çıkmıştı.

En büyük hissedar Ahmet Bozkurt'un öncülüğünde, Efe Bozkurt, Ulviye Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Bilge Açık ve Seda Zeren ortaklığında 2021 yılında faaliyete geçirilen otelin daha önce apartman olduğu belirtilmişti. İki apartmanın birleştirildiği, kolonların kesildiği ifade edilmiş, otelin yapı denetiminden geçemediği için mühürlendiği ancak bir süre sonra tekrar faaliyete geçtiği ortaya çıkmıştı.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, hayatını kaybedenlerin ailelerini temsilen 12 avukatın fiilen takip ettiği davada şu ana kadar 6 sanık olduğunu aktararak Esendağlı, bunlardan 5’inin tutuklu, 1’inin ise adli kontrolde olduğunu belirtmişti.