İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu, giderken yakmak istedi

İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu, giderken yakmak istedi
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında CHP önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salonda veda konuşması yapması gerektiğini dile getirerek, "Kurultayı kazanmak için yerel seçimi ateşe atmayı göze...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında CHP önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salonda veda konuşması yapması gerektiğini dile getirerek, "Kurultayı kazanmak için yerel seçimi ateşe atmayı göze alarak Akşener'i, İmamoğlu'nu, Özel'i ve değişimcileri “kendisini arkadan hançerlemekle” suçladı. Giderken, yakarak gitmek istedi" dedi.

Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Kılıçdaroğlu, kurultayda vefa değil, veda konuşması yapsaydı, yine de sırtlarda uğurlanırdı. Ancak kurultayı kazanmak için yerel seçimi ateşe atmayı göze alarak Akşener'i, İmamoğlu'nu, Özel'i ve değişimcileri “kendisini arkadan hançerlemekle” suçladı. Giderken, yakarak gitmek istedi. Nasıl Canpolat'ın konuşması İstanbul'u kaybettirdiyse… Kılıçdaroğlu'nun hançeri de genel merkezin elinden gitmesine yol açtı. Halbuki hayat, Kılıçdaroğlu'na merhametli davranarak ikinci bir fırsat sundu. 18 oy farkla kaybettiği ilk turdan sonra çekilebilir, Özel'in elini havaya kaldırabilirdi. Öyle yapmadı. Çevresini saran ve kendisini eşsiz bir yıkıma sürükleyen kliğe kanarak, çekilmekten vazgeçip ikinci turda da yarıştı. 18 olan fark, 276'ya çıktı. Ve sonucu beklemeden, arabasına binerek, evine gitti. Özel'in elini kaldırmak, 28 Mayıs'tan beri yan yana yürüdüğü, değişimin önderi İmamoğlu'na düştü.