İsmailağa'da 'şeyhlik kavgası': Cübbeli'nin dediği değil başka bir isim cemaat lideri oldu

İsmailağa'da 'şeyhlik kavgası': Cübbeli'nin dediği değil başka bir isim cemaat lideri oldu
İstanbul'da İsmailağa Cemaati’nin lideri Kılıç için cenaze töreni düzenlendi. Fatih Camii'ndeki törene AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Cenazede Hasan Kılıç'ın İsmailağa eski imamı Fikri 'Hocaefendi'yi yerine bıraktığı ilan edildi.

İsmailağa Cemaati'nin 'şeyh'i Hasan Kılıç İstanbul'da böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi.

Kılıç için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

TBMM'deki 23 Nisan oturumuna katılmayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze törenine katıldı.

whatsapp-image-2024-04-23-at-17-56-51.jpeg

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da cenazeye gelenler arasında yer aldı.

Hasan Kılıç'ın naaşı, Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Sakızağacı Şehitliği'ne götürüldü.

Yeni 'şeyh' cenazede ilan edildi

İsmailağa Cemaati, cenazenin başında 'Hasan Kılıç'ın İsmailağa eski imamı Fikri 'Hocaefendi'yi yerine bıraktığını ilan etti.

İsmailağa Camii imamı Salih Topçu, “"Cemaatimiz üzerinde bazı hesaplar yapıldı. Hocalarımız şehit edildi ama cemaatimiz sükunetini hiçbir zaman kaybetmedi. Hasan Hoca Efendi'nin tensibiyle camiamızın başında Ahmed Fikri Doğan Hocamız olacaktır" dedi.

Topçu'nun ardından tabutun başında gözlerin çevrildiği Erdoğan, konuşma yapmamayı tercih etti.

Cübbeli, İbrahim Uslu'yu işaret etmişti

Kılıç'ın cenazesi öncesinde, cemaatin tüm bağlarını kopardığı duyurulan Ahmet Mahmut Ünlü ile Mustafa Özşimşekler öncülüğündeki bir grup da bundan sonra İbrahim Uslu'yu "emir" olarak seçtiklerini duyurmuştu.