İsrail'den Eurovision kararı: Sözleri değiştirilecek

İsrail'den Eurovision kararı: Sözleri değiştirilecek
İsrail'den Eurovision kararı geldi: Şarkılar... İsrail, ikinci şarkısının da siyasi mesaj içermesi nedeniyle reddedilmesinin ardından, kabul edilmeyen Eurovision şarkılarının siyasi içeriği konusunda bir anlaşmazlığa yol...
İsrail'den Eurovision kararı geldi: Şarkılar... İsrail, ikinci şarkısının da siyasi mesaj içermesi nedeniyle reddedilmesinin ardından, kabul edilmeyen Eurovision şarkılarının siyasi içeriği konusunda bir anlaşmazlığa yol açmamak için revize edilmesini istedi.

İsrail, Gazze'de binlerce sivili katletmesine rağmen, Eurovision Şarkı Yarışması'ndan men edilmesi çağrılarına karşın, organizasyon komitesi İsrail'in yarışmaya katılmasına izin verdi. İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na gönderdiği ikinci şarkı da Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedildi.

İsrail basınının İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberlere göre, İsrail'in Eurovision'a gönderdiği "Dance Forever" adlı şarkının, ilk şarkılarından biri olan "October Rain" gibi İsrail-Filistin arasındaki 7 Ekim olaylarına atıfta bulunması ve siyasi içerik taşıması nedeniyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedildiği belirtilmişti.

İsrail'in kamu yayıncısı Kan, Başkan Isaac Herzog'un Eurovision'a katılımını sağlayacak "gereken düzenlemelerin" yapılması çağrısında bulunduğunu belirtti.

Açıklamaya göre, öncelikle seçilen "October Rain" ve ikinci sırada yer alan "Dance Forever" adlı iki şarkının söz yazarlarıyla iletişime geçildi ve onlardan, sanat içeriklerini koruyarak metinleri yeniden uyarlamaları istendi.

Önerilecek yeni metinler arasından yayın kuruluşu Kan, İsrail'in yarışmaya katılımını onaylaması için Eurovision denetleme komitesine gönderilecek şarkıyı seçecek.

Açıklamada, 20 yaşındaki Rus-İsrailli müzisyen Eden Golan'ın seslendireceği şarkının 10 Mart'ta duyurulacağı ifade edildi.