İstanbul Üniversitesi Kampüsü halka açıldı: Tartışmalara yol açtı

İstanbul Üniversitesi Kampüsü halka açıldı: Tartışmalara yol açtı
Rektörlük kararı ile İstanbul Üniversitesi'nin kampüsü vatandaşlara açıldı. Alınan kararın ardından ziyaretçiler kampüsü doldurdu. Ders işlenirken gelen vatandaşlar amfilere girerek öğrencileri izledi. Bazı öğrenciler,...
Rektörlük kararı ile İstanbul Üniversitesi'nin kampüsü vatandaşlara açıldı. Alınan kararın ardından ziyaretçiler kampüsü doldurdu. Ders işlenirken gelen vatandaşlar amfilere girerek öğrencileri izledi. Bazı öğrenciler, "İstanbul Üniversitesi müze değil okul" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bu kararın alınmasından sonra gelen tepkiler üzerine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar bir açıklama yayınladı.

Zülfikar, "28 Şubat’lardan kalan o kötü izlerin, karanlık günlerin ülkemize yakışmadığını düşünüyoruz. Ülke halkıyla, insanıyla bir bütündür. Üniversiteli ve üniversitesiz ayrımını doğru bulmadığınız için bu kapılar herkese açık." dedi.

Bugünse okulun halka açılmasıyla amfilere girilmeye başlandı. Bazı öğrenciler, "Amfinin içinde gezinip fotoğraf çekmeye başladılar "fotoğraflarımızı çekemezsiniz" şeklindeki tepkilerimizi kâle bile almadan çekmeye devam edip gittiler.

Sizlerin bilime yakın hissetsinler amacıyla kapıları açmanız bu şekilde tacize uğramamıza sebebiyet veriyor. "İstanbul Üniversitesi müze değil okul" diyerek duruma tepki gösterdi.

 

Geçen günlerde İBB Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız, İstanbul Üniversitesi’nin kampüsünü halka açma kararına tepki göstermişti.