İstanbul Valisi Gül'den Taksim açıklaması: Bu karar beni aşar

İstanbul Valisi Gül'den Taksim açıklaması: Bu karar beni aşar
DİSK, KESK, TTB, TMMOB VE TDB İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim'e çağrı yaptı.

Leyla Aydoğan

Sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için görüşmelere devam ederken Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan bugün 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin, "İşçinin, emekçinin ve çalışanların alın teri Taksim Meydanı’na sığmayacak kadar büyüktür" diyerek 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmayacağının sinyalini verdi.

Işıkhan, 1977 yılında Taksim Meydanı’nda kaybedilen 34 işçi ve emekçiyi rahmetle andığını aktardı.

Bakan Işıkhan, “Bildiğiniz gibi; 1 Mayıs’ta kaybettiğimiz canlarımızı Taksim’de anmak için sendikalarımıza, sınırla katılımlarına izin verilmektedir. Bu sebeple çalışan, üreten, büyüyen Türkiye’nin ortak değeri olan bu günü anlam ve önemine uygun şekilde tüm Türkiye olarak yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızla birlikte; bütün meydanlarımızda, emeğin ve üretim olduğu her mecrada bir bayram havasında idrak edeceğiz.” ifadelerini kullanarak 1 Mayıs’ın halka açılarak Taksim’de kutlanmayacağının sinyalini verdi.

DİSK ile İstanbul Valisi’nin görüşmesinde neler yaşandı?

İstanbul Valisi Davut Gül'ün DİSK heyetini davetiyle gerçekleşen toplantıda DİSK heyeti 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarını Gül’e bildirdi. İstanbul valisi Gül ise, bu kararın kendisini aşacağını ifade ederek Taksim’de şu an herhangi bir etkinliğe izin vermeyeceklerini ifade etti.

DİSK Taksim’de kararlı!

Görüşmede neler yaşandığını anlatan DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, “Geçen sene belirttiğimiz gibi, son Taksim’siz 1 Mayıs’tı” açıklamasını yaptı.

DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül'ün, "Bu karar beni aşar" dediğini aktardı.

KESK ile yapılan görüşmede güvenlik gerekçe gösterildi

Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak için İstanbul Valiliği ile görüşme yapan KESK heyetinden Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu ise İstanbul Valisi Gül'ün, 1 Mayıs'ın güvenlik gerekçesiyle Taksim'de yapılamayacağını, istihbari duyumların olduğunu ve güvenliğin yetersiz kalabileceğini, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin karara olumlu bakmadığını belirtti.

whatsapp-image-2024-04-22-at-16-57-05.jpeg