"İstanbul'da 1556 bina sert bir fırtınada yıkılabilecek durumda"

"İstanbul'da 1556 bina sert bir fırtınada yıkılabilecek durumda"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, İstanbul'da olası bir depremde ağır hasar görebilecek binaları gündeme getirdi. Balyalı, 1999 ve 2019 yılları arasında İBB'de bu binalara ilişkin...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, İstanbul'da olası bir depremde ağır hasar görebilecek binaları gündeme getirdi. Balyalı, 1999 ve 2019 yılları arasında İBB'de bu binalara ilişkin hiç çalışma yapılmadığını aktardı.

"2000 yılından önce yapılan binaların %40’ı..."

Balyalı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"2000 yılından önce yapılan binaların %40’ı, olası deprem riskinde ağır hasar ya da yıkılma tehdidi altında. Hatta yaptığımız ilk tespitlere göre 1556 bina bırakın depremi sert bir fırtınada bile yıkılabilecek durumda.

"Riskli binaları tahliye ediyoruz"

İBB olarak bir yandan “Hızlı Bina Tarama” testiyle vatandaşlarımıza binalarıyla ilgili bilimsel bir rapor sunmaya çalışırken diğer yandan da “riskli binaları” tahliye ediyoruz. 1999-2019 yılları arasında bu ya da buna benzer bir bilimsel çalışma İBB’de hiç yapılmamış.

Geçmiş dönemlerde herhangi bir bilimsel çalışma yapılmadan binalara sadece dışarıdan gözle bakılarak sağlam raporu verilmiş."