"Recep Bey tehdit etti, İYİ Parti kurşunlandı"

"Recep Bey tehdit etti, İYİ Parti kurşunlandı"
Türkiye 14 Mayıs’ta seçimlere giderken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i “Beni, kendinle uğraştırma” diyerek hedef almasının ardından partinin İstanbul İl Başkanlığı binasının...

Türkiye 14 Mayıs’ta seçimlere giderken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i “Beni, kendinle uğraştırma” diyerek hedef almasının ardından partinin İstanbul İl Başkanlığı binasının kurşunlanması siyasette tansiyonu yükseltti. Başta siyasi partiler olmak üzere pek çok kesimden gün boyu kınama açıklamaları gelirken Cumhur İttifakı liderlerinin sessiz kalması dikkat çekti. Akşener, “Recep Bey’in tehdidi ile partimiz kurşunlanmıştır. Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey!” tepkisini gösterdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayın saldırı olmadığını ileri sürerek kurşunların “bir inşaat bekçisinin hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ateşlediği silahından çıktığını” açıkladı. İnşaat bekçisi olduğu belirtilen M.E. Bayrampaşa’da olayda kullanıldığı belirtilen bulundurma ruhsatlı silahla birlikte gözaltına alındı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, “Biz bu açıklamaları hiç inandırıcı bulmadık” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına dün iki kurşun isabet ettiği açıklandı. Binanın giriş kattaki camından giren kurşun kafeteryadaki koltuğa saplandı, ikinci kurşunun ise üçüncü kattaki konferans salonuna isabet ettiği, camın patladığı ancak kurşunun içeriye girmediği belirtildi.



AKŞENER: BUGÜN BİZE YARIN SİZE
Olayın ardından ilk tepkisini sosyal medyadan gösteren Akşener, Erdoğan’a “Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!” diye seslendi. Oğlunun arabasıyla, yanına koruma almadan il başkanlığı binasına gelen Akşener şu açıklamayı yaptı: “Daha önce dedi ki bana bunlar iyi günlerin, linçe uğradım, evim basıldı, bu defa beni kendinle uğraştırma dedi; partimizin İstanbul İl Başkanlığı kurşunlandı. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Bu seçmene hakarettir. Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size… 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz, bu ucube sistemi değiştireceksiniz.”



“AKŞENER’İN FOTOĞRAFI VAR”
İYİ Partili Kavuncu, saldırıya ilişkin fotoğrafları sosyal medyadan paylaşarak “2023 Türkiye’sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, “beni kendinle uğraştırma” tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir!” dedi. Kavuncu Halk TV’ye yaptığı açıklamada da “Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki Genel Başkanımız Akşener’in fotoğrafı var” ifadesini kullandı.

KABAKTEPE ZİYARET ETTİ
AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe saldırının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. “Saldırı bizi derin şekilde üzdü” diyen Kabaktepe “Demokrasi hayatımızın varlığının göstergesi olan partilerimize bu saldırıyı kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Valilik ve Emniyet’e göre “hırsız kovalamacası”

Soruşturma kapsamında inşaat bekçisi olduğu belirtilen M.E. Bayrampaşa’da gözaltına alındı. İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptıkları açıklamada olayın saldırı değil “hırsızlık kovalamacası” olduğunu savundu. Valilikten yapılan açıklamada, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerinin dün saat 11.00 sıralarında ihbarı üzerine yapılan incelemede İYİ Parti binası ve yanındaki bir iş merkezine mermi isabet ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

7-8 EL ATEŞ EDİLMİŞ
Açıklamada şöyle denildi: “Mermilerin geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğu tespit edilmiştir. Şantiye yetkilileriyle yapılan görüşmelerde perşembe günü saat 21.30 sıralarında şantiyeden hırsızlık teşebbüsünde bulunan şüphelilerin, İYİ Parti binası istikametine doğru kaçmaları nedeniyle şantiye görevlisi M.E. adlı şüpheli şahsın bulundurma ruhsatlı tabancası ile 7-8 el ateş ettiği beyan edilmiştir. Şüpheli şahsın ifadesinde; ‘hırsızlık teşebbüsünde bulunan 3 şüphelinin olay yerinden kaçarak uzaklaştığı, İYİ Parti binasında görevli iki özel güvenlik personelinin de ‘silah sesi duymadığı’ beyan edilmiştir.”


SOYLU MUHALEFETİ SUÇLADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti binasının kurşunlanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada “Saldırı, bir provokasyondur. Olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır” ifadesini kullandı. Akşam saatlerinde failin yakalandığını duyuran Soylu, muhalefeti suçlayarak “Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Mahcup olursunuz… Durup dururken Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz, onu tehdit ediyorsunuz. ‘Bunun sebebi şudur, sen şöyle yaptın, böyle yaptı’ diyorsunuz. Olay başka bir şey çıktı” dedi.

ÇELİK KINADI AMA…
AKP Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyı kınarken Akşener’i eleştirdi. Çelik “Saldırıyı lanetliyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz” dedi. Çelik, Akşener’in Erdoğan’ı suçlamasına ilişkin “sorumsuz ve provokatif bir yaklaşım” ifadesini kullandı.

“SENARYO” DEDİLER
AKP milletvekili Alpay Özalan ise olayı ‘tiyatroya’ benzetti. Özalan, sosyal medyandan, “Kendinizi çok belli ediyorsunuz! Çok amatör oynuyorsunuz. Biz yemedik, yiyene afiyet olsun!” dedi. AKP’li isimlerin yönetimindeki Türkiye Gençlik Vakfı Dış İlişkiler Koordinatörü ve AKP milletvekili aday adayı Muhammed Zeren de “Güzel bir senaryo. Oyuncular başarılı. Sadece Meral Hanım role biraz fazla kaptırmış kendisini” paylaşımı yaptı.