İYİ Partili Kavuncu’dan 'İmamoğlu ve Yavaş' mesajı: Sayın Akşener, 'Kimse haddini aşmasın' demek istedi

İYİ Partili Kavuncu’dan 'İmamoğlu ve Yavaş' mesajı: Sayın Akşener, 'Kimse haddini aşmasın' demek istedi
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" diyerek ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması tartışmaları alevlendirdi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı...

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" diyerek ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması tartışmaları alevlendirdi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu da Akşener’in 'Kimse haddini aşmasın ve kararımıza saygı duyulsun’ demek istediğini belirtti.

CHP'nin iş birliği önerisini reddeden İYİ Parti, yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğini duyurmasından sonra partide üst düzey istifalar yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı hedef alarak "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" diyerek tartışmayı alevlendirdi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yaşanan gelişmelere ilişkin Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

"İmamoğlu ile görüşmedim"

Kavuncu'nun açıklamasından satır başları:

İmamoğlu ile temmuz ayından beri görüşmedik. Görüşme yapmayı gerektirecek bir durum yok ortada. İYİ Parti'nin karar organları vardır ve alınan karara herkes saygı göstermek zorundadır. Bir siyasi parti olarak her il ve ilçede kendimizi ifade edecek bir çalışma içerisine gireceğimizi ilan ettik.

Sayın Özel, genel idare kurulu kararına rağmen öneride bulundular. Sayın başkanımız öneriyi GİK'e iletti. Bütün vekillerimizle 9 saat boyunca durumu görüştük ve oylama yapıldı. Bu karardan sonra konu bizim açımızdan kapanmıştır.

"İbrahim Özkan bize hak verdi"

"İbrahim Özkan ile birlikte çalıştınız, bu süreçte ne yaşandı?" sorusuna cevap veren Kavuncu şunları söyledi:

2019'da yerel seçimde ittifak gerçekleşti. 11-12 arkadaşımız belediye meclisine girdi. Ve o mecliste partiyi temsilen grup başkanvekili seçilir. O dönemde sayın İbrahim Özkan'ı grup başkanvekili olarak tercih etmiştim. Bugünkü sürece geldiğimizde bir kurumun ciddiyetini muhafaza etmek ve çalıştırmak zorundasınız.

Seçimlerde iş birliğinden yana olan arkadaşlar gerekçelerini uzun uzun anlattı. "Hür ve müstakil" tavırdan yana olan da fikirlerini dile getirmiştir.

Eğer istediğinizin aksi yönünde karar alındığında başına buyruk hareket edersiniz buna hiçbir yerde müsaade edilmez. Ve ben kendisini uyardım. Görüşlerine saygı duyduğumu ilettim. Ama parti disiplinine uymazsanız ve icracı bir makamdaysanız ve kararın yanlış olduğunu medya önünde dile getirirseniz parti de ona göre tavır alır. Böyle devam ederseniz biz seni ya ihraç ederiz ya da bu konuşmalara son ver dedik. Kendisi de bize hak verdi.

İmamoğlu ve Yavaş konusu

Genel başkanımızın ifadesi çok net. GİK kararının dışında bir takım planlamalar varsa ben bunu bir savaş ilanı olarak kabul ederim dedi. Bu sözler 'Kimse haddini aşmasın ve bu karara herkes uymak mecburiyetinde' anlamına geliyor.

Bizim muhatabımız Özgür Özel'dir. Kendisi önerisini iletmiştir ve biz de cevabımızı ilettik. Bu işin normali de budur. Kurumlar arasında işleyen bir sürecin dışında kapı aralığında yapılacak her türlü uygulamaya da yanlıştır deriz.