İzmir’de 1 Mayıs coşkusu: Gündoğdu Meydanı’na yürüyüş başladı

İzmir’de 1 Mayıs coşkusu: Gündoğdu Meydanı’na yürüyüş başladı
İzmir’de DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası ve çok sayıda siyasi parti ile sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla binlerce kişi 1 Mayıs için Gündoğdu Meydanı’na yürüyor. Sloganlar, pankartlar ve marşlarla başlayan yürüyüşte renkli görüntüler oluştu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İzmir’de her yıl olduğu gibi bu yıl da Gündoğdu Meydanı’nda kutlanıyor. Sabah saatlerinden itibaren Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan sendikalar, meslek odaları, gençlik örgütleri ve siyasi partiler kortejlerini oluşturdu.

Yürüyüş saat 10.30’da başladı

Geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüş saat 10.30’da başladı. Birgün'de yer alan habere göre renkli pankartlar, dövizler ve sloganlarla yürüyen kitle, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Susma haykır, emekçi burada” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı.

Gündoğdu Meydanı’nda miting yapılacak

Yürüyüşün ardından Gündoğdu Meydanı’nda büyük miting başlayacak. Programda sendika temsilcileri konuşma yapacak, ardından müzik grupları sahne alacak. Emekçilerin talepleri ve mücadele vurgusu bu yıl da meydanda yankılanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Lozan Meydanı’ndan kortej oluşturarak Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Binlerce emekçinin katılımıyla büyük bir kalabalığın toplandığı Gündoğdu Meydanı’nda 1 Mayıs mitingi saat 13.00’te başlayacak.

Kutlamalar, sanatçı İlkay Akkaya’nın vereceği konserle devam edecek. Programın saat 17.00 itibarıyla sona ermesi planlanıyor.

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar