Japonya’da 7.6 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Japonya’da 7.6 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
Japonya’da 7,6 ardından 6,3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler sonrası tsunami uyarısı yapıldıJaponya'nın batısındaki İşikawa eyaleti kıyısında depremler meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı...

Japonya’da 7,6 ardından 6,3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler sonrası tsunami uyarısı yapıldı

Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaleti kıyısında depremler meydana geldi. 

Japonya Meteoroloji Ajansı açıklamasına (JMA) göre, İşikawa'nın Noto Yarımadasında 5,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler oldu. Yarımadanın kıyısında yerel saatle 16.06'da 10 kilometre derinlikte 5,7 ve 16.10'da da sığ derinlikte 7,4 büyüklüğünde depremler oluştu.

NHK tarafından yayınlanan görüntülerde, sahil kenti Suzu'da bir binanın toz bulutu içinde çöktüğü ve evleri sarsılan Kanazawa kentindeki sakinlerin masaların altına sindiği görülüyor. Deprem, karşı kıyıdaki başkent Tokyo'daki binaları da sarstı.

Depremlerin ardından bölge genelinde tsunami uyarısı yapıldı

Buna göre bölge sahiline yerel saatle 17.00 öncesinde 3 ila 5 metre arası yükseklikte dalgaların ulaşabileceği tahmininde bulunuldu.

Sarsıntı İşikawa genelinde, yakındaki Fukui ve Niigata dahil çevre eyaletler ile başkent Tokyo ve çevresinde hissedildi. Japonya ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yayınladı.

Ishikawa merkezli olduğu bildirilen güçlü deprem sonrası tsunaminin tüm batı kıyıları boyunca etkili olabileceği kaydedildi. Yetkililer dalga boyunun 5 metreyi bulabileceğini duyurdu.

Sözcü TV dış haberler müdürü Burak Tatari ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem sonrası tsunami dalgalarını yayınladı.

Erken uyarı sistemi

Bir sosyal medya yayıncısı, depremden saniyeler önce telefonuna gelen erken uyarı sistemi bildirimi aldı. Güvenli bir noktaya geçen yayıncı yayınını terk etti. O anlar saniye saniye canlı yayına yansıdı.