Karar yazarı Kahveci: Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı

Karar yazarı Kahveci: Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, yurtiçi yeni seçmen olan kişilerin yüzde 20'sinin yabancı seçmen olduğunu belirtti. Kahveci bugünkü yazısında şunları dedi:"Yurtiçi seçmen sayısı 60,9 milyon iken sadece son 5 yılda...

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, yurtiçi yeni seçmen olan kişilerin yüzde 20'sinin yabancı seçmen olduğunu belirtti.

Kahveci bugünkü yazısında şunları dedi:

"Yurtiçi seçmen sayısı 60,9 milyon iken sadece son 5 yılda yabancı seçmen artışı 700 bin kişi ila yurtiçi seçmen sayısının yüzde 1’ini bile geçmiş oldu.

Ama son 5 yılda yeni seçmen sayısına baktığımızda durum daha ilginç. Yerleşik nüfustan oluşan seçmen sayısı 3,9 milyon artarken yeni TC vatandaşlarının sayısı 700 bin civarı ile bu seçmenin yüzde 18’i etmektedir.

Özetle durum şu: Ülkemizin demokrasisinde bir çok unsur zaten kullanılamıyor. Vatandaşın elinde belki de demokrasi adına son seçenek olarak seçimle yönetim belirleme imkanı kalmıştı. Artık yavaş yavaş bunu da parayla satar duruma geldik.

Yakında yabancı seçmen tercihi yerli seçmen tercihinin önünde büyük bir set olacak gibi duruyor.
Burada tekrar edelim: Kaderini ve hayatını bu ülkeye bağlamış yabancı seçmen mesele değil, burada sadece parayla satılmış ve daha Türkçe bile bilmeyen yabancı seçmendir meselemiz.

Kendi ülkesinde oy bile kullanamayan bir çok yabancı Türkiye’nin kaderini çizecek notaya geliyor.

Hatırlatalım...

O nedenle bu hafta sonu yapılacak seçim son seçimimiz olmasın diyorum.

Bu bir ülke meselesidir."

Yazının tamamı için tıklayın