Kavala’nın Gezi kararına ilk yorumu: Ellerinde ip olsa beni asacaklardı

Kavala’nın Gezi kararına ilk yorumu: Ellerinde ip olsa beni asacaklardı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Silivri Cezaevi’ne giderek 1639 gündür tutuklu bulunan Kavala ile aynı davada 18 yıl hapis cezası alıp tutuklanan avukat Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı ziyaret etti.Özel’in...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Silivri Cezaevi’ne giderek 1639 gündür tutuklu bulunan Kavala ile aynı davada 18 yıl hapis cezası alıp tutuklanan avukat Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı ziyaret etti.

Özel’in aktardığına göre Kavala, karara dair şunları söyledi: “Elbette bekliyordum. Beni bu kadar içeride tuttuktan sonra beraat ettireceklerini beklemiyordum ama bu kadarını da beklemiyordum. Bir zaman birbirlerine ip atanlar ellerinde ip olsa beni asacaklardı. (AİHM’in tutukluluğun devamını hak ihlali görmesi) Bırakın tutukluluğa devamı bu delillerle bana ağırlaştırılmış müebbet verdiler.”

Kavala, mahkeme heyetinden bir hakimin tüm sanıkların beraatini istediği karşı oyun kıymetli olduğunu ancak bunun Avrupa hukukuna kafa tutma ve hiçe sayma anlamına geldiğini kaydetti.

Avukat Can Atalay, kendisine destek verenleri selamlarken “Suçsuzluğumuza emin olduğumuz için moralimiz yüksek. Atanamamış bir milletvekili aday adayı bizi Silivri’ye gönderdi” dedi.

Tayfun Kahraman, kızıyla vedası üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Merak etme Vera, baban bize emanet ve babanı sana kavuşturacağız” söylemini kıymetli bulduğunu ifade etti.

GÖZYAŞLARIMI KATLEDİLEN HUKUK SİSTEMİ İÇİN AKITIYORUM
Özel, Ahmet Necdet Sezer'in ‘Tutulan; evlatlarından, çocuklarından ayrılan beraat ettikleri bir davadan, delili durumu değişmeden kararı etkileyecek yeniden yargılama gibi bir durum ortaya çıkmadan bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum. Aileleri için üzülüyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum” sözleriyle kararlardan rahatsızlığını dile getirdiğini aktardı.