Kerem Altıparmak’tan Oğuzhan Uğur’a hatırlatma: Jitem davası sanığı baban Atilla Uğur’u yayına alacaktın!

Kerem Altıparmak’tan Oğuzhan Uğur’a hatırlatma: Jitem davası sanığı baban Atilla Uğur’u yayına alacaktın!
Hukukçu Kerem Altıparmak, 1.5 sene önce HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, Babala TV'deki tartışması üzerine Oğuzhan Uğur'un babası emekli Albay Hasan Atilla Uğur'u programa konuk alması çağrısında bulundu....

Hukukçu Kerem Altıparmak, 1.5 sene önce HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, Babala TV'deki tartışması üzerine Oğuzhan Uğur'un babası emekli Albay Hasan Atilla Uğur'u programa konuk alması çağrısında bulundu. Uğur da babasını konuk alacağını açıkladı. 1.5 senenin ardından Altıparmak, Uğur'a hatırlatma yaparak "Bu sözde durulmadı. Bir sebebi vardır mutlaka" dedi.

Dönemin HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Babala TV'de Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. Gergerlioğlu'na yönelik "Kürt sorunu" sorularının ardından hukukçu Kerem Altıparmak, Uğur'a seslenerek, "Babala TV'de Gergerlioğlu'na en çok sorulan soru şuydu: ‘Kürtler'e ne yapıldı ki?’” dedi. Altıparmak devamında, Kızıltepe JİTEM davasını hatırlattı ve Babala TV sunucusu Oğuzhan Uğur’un babası emekli Albay Hasan Atilla Uğur’u işaret etti. Altıparmak, “Bu sorunun sorulacağı en doğru kişilerden biri program sahibi Oğuzhan Uğur'un babası Hasan Atilla Uğur. Kendisi Kızıltepe Jitem davası sanıklarındandı. Sayın Uğur'la yapılacak programda da zor sorular sorulmalı. Kızıltepe'de kaybedilen/katledilen 22 kişinin yakınları, diğer JİTEM mağdurları, insan hakları savunucuları, davanın avukatları JİTEM hakkında sorular sormalı. Böylece Gergerlioğlu'na soru soranlar da aydınlanmış olur” dedi.

Uğur'dan 'Konuk alacağım' yanıtı

Altıparmak’a yanıt Oğuzhan Uğur’dan geldi. Uğur, babası Hasan Atilla Uğur ile konuştuğunu ve kendisini konuk alacağını söyledi.

Altıparmak hatırlattı

Bugün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Altıparmak, Uğur'a hatırlatma da bulundu. Altıparmak, "Bu taahhüdün ardından yaklaşık 1,5 yıl geçti. Seçimler üzerinden 6 ay geçti. Tüm siyasetçiler programa çıktı. Üstüne her konuda başka konuklar da çağrıldı. Bu arada Cumartesi Anneleri haftalarca gözaltına alındı. Ama bu sözde durulmadı. Bir sebebi vardır mutlaka" dedi.