Kılıçdaroğlu: Bizim "Memur Teoman"a ihtiyacımız var

Kılıçdaroğlu: Bizim "Memur Teoman"a ihtiyacımız var
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Teoman Coşkun Dudak’ı ziyareti sonrası basın açıklaması yaptı. "Bize, bu devlete, Memur Teoman gibi devlete sahip çıkan, aldığı maaşın...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Teoman Coşkun Dudak’ı ziyareti sonrası basın açıklaması yaptı. "Bize, bu devlete, Memur Teoman gibi devlete sahip çıkan, aldığı maaşın hakkını veren kişilere ihtiyacımız var. Parti memuru olup da adı yolsuzluklara bulaşan kişilerle bizim işimiz yok" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Memur Teoman, bir devlet memuru, saygın bir kişi; gümrükte çalışıyor. kendisine teklif edilen rüşvetleri almadığı için ikinci sınıf muamelesi gören bir kişi. Bu kişiye sahip çıkmak, devlete sahip çıkmak demektir çünkü bunlar partilerin memuru değil, bunlar devletin memuru. Memur Teoman önümüzdeki süreç içinde, 15 Mayıs'tan sonra çok daha güzel yerlerde olacak. Devletin itibarını koruyan, devleti için çalışan bir memur olarak görevini sürdürecek. Bu vesileyle şunu da belirtmek isterim; şu anda devletin içinde olup devlet memuru değil de parti memuru gibi davranan, her türlü yolsuzluğa bulaşan, 15 Mayıs'tan sonra 'Acaba belgeler, Bay Kemal'in eline geçer mi' diye belge imha etmeye kalkan sözde memurlara da seslenmek istiyorum; hangi belgeyi yok ederseniz yok edin, Bay Kemal mutlaka o yolsuzlukların izini bulacaktır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını onların burnundan fitil fitil getirecektir. Bize, bu devlete, Memur Teoman gibi devlete sahip çıkan, aldığı maaşın hakkını veren kişilere ihtiyacımız var. Parti memuru olup da adı yolsuzluklara bulaşan kişilerle bizim işimiz yok. Bunları devlet kademelerinden tasfiye etmek de bizim görevimiz. Bütün Memur Teomanlara, devleti için çalışanlara, ülkesi için çalışanlara, vatandaşları için çalışanlara, onların hakkını teslim edenlere, onlara hizmet edenlere İzmir'den selam olsun diyorum.

Bakınız, Rıza Sarraf adamlarına telefon ediyor, 'Gümrükten malı geçiremediniz, rüşvet verin' diyor. Memur Teoman rüşvet almayınca, konuşma şöyle bitiyor; 'Teoman'a neler yaptım, ne vaatler... Yok ama yok, adam almıyor.' Yani bu adam dürüst adam. Dürüst, namuslu adama sahip çıkmak da Bay Kemal'in görevi."

MEMUR TEOMAN KİMDİR?

Eski Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak’ın ismini Türkiye, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları kapsamında Rıza Sarraf’ın Rüçhan Bayar ile yaptığı konuşma sonrası duydu.

Tapelere göre Sarraf, kendisinden rüşvet almayan Dudak için Bayar’a, “Teoman’a neler yaptım, ne vaatler ne şeyler. Yok yok adam almıyor” şeklinde yakınmıştı.

Bu konuşmalardan sonra Dudak, ‘Memur Teoman‘ olarak özellikle sosyal medyada gündem olmuştu.