Kılıçdaroğlu: Gaffar Okkan'ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlayamazlar

Kılıçdaroğlu: Gaffar Okkan'ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlayamazlar
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çatalca Sığır Süt Yemi ve Mazot Dağıtımı programına katıldı. Programda cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Başkanı...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çatalca Sığır Süt Yemi ve Mazot Dağıtımı programına katıldı. Programda cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından söz alan Kılıçdaroğlu, "Esnafın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Çiftçinin kredilerinin faizlerini sileceğiz. Beşli çete kazanmayacak; esnaf, çiftçi kazanacak. Üreten için çalışacağız. Bazen diyorlar ki beşli çetelerden bu parayı nasıl alacaksın. Adalet içinde alacağım, söke söke her kuruşu alacağım. 418 milyar doları dışarı götürdük kimse alamaz sanıyorlar. Bay Kemal onların tamamını alacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"BESLENME ÇANTASI UYGULAMASINA SON"

Sevgili anneler, evlatlarınızı okula götürürken beslenme çantası uygulamasına son. Çünkü okulda sütünü suyunu içecek, yemeğine yiyecek. Evine tok dönecek. Evlatlar hepimizin evladı ve en iyi beslenmeyi hak ediyorlar. 20 yıldır yapamadılar. İlköğretim döneminde yapacağız bütün Türkiye duyacak, bütün dünya duyacak. 

Nasıl olsa kazanıyoruz, oturalım dediğiniz anda bu iş olmaz. Hep birlikte çalışacağız. Gün siyasi parti günü değil, Gün Türkiye günüdür. Ya demokrasi ya diktatörlük. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzur ve bereketin olduğu bir Türkiye için çalışacağız. 

"418 MİLYAR DOLARI SÖKE SÖKE ALACAĞIM

Esnafın pandemi dönemindeki aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Çiftçinin kredilerinin faizlerini sileceğiz. Beşli çete kazanmayacak, esnaf çiftçi kazanacak. Üreten için çalışacağız. Bazen diyorlar ki beşli çetelerden bu parayı nasıl alacaksın. Adalet içinde alacağım, söke söke her kuruşu alacağım. 418 milyar doları dışarı götürdük kimse alamaz sanıyorlar. Bay Kemal onların tamamını alacak. Kabuslar gördüklerini biliyorum, kul hakkı yemek en büyük günahsa kul hakkı yiyenleri asla ve asla affetmeyeceğim.

"BİZDE SARAY MERAKI YOK, ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE OTURACAĞIZ"

6 lider demokrasi için beraberiz. Tek hedefimiz Türkiye. Ekrem Başkanımız söyledi, partizanlık yok. Kişinin kimliği, inancı başımın üstüne. O evde huzur var mı, çocuklar tok mu, ona bakacağım. O zaman benim için de bütün dünya da huzur var demektir. Ama bir çocuk açsa tüm Türkiye açız. Saraylarda oturmayacağız. Çankaya Köşkü’ne, Gaz Mustafa Kemal’in Türkiye’yi yönettiği yere gideceğiz.  Onlar saray, dolar meraklısı. Bizde öyle bir merak yok, mütevazı yaşıyoruz. Herkesle beraber olacağız. 

"DÜNYA LİDERİYİM DİYOR, GEÇ ONLARI"

Geçen seçimlerde AK Parti’ye veya MHP’ye oy veren vatandaşlarım, Türkiye’ye bakın her yerde bir sorun, huzursuzluk var. Herkeste bir endişe, ne olacak bu memleketin hali diye. Herkese el avuç açar duruma geldik Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu, beyefendi koşa koşa Putin’in kapısına gitti, dakikalarca bekledi. Biz bekletmeyeceğiz ve olmayacak böyle bir tablo. Şehit olan bizim askerimiz, onların bizden özür dilemesi lazım. Dünya lideriyim diyor, geç onları. Kapıda bekledin mi, kronometre açıldı mı? Geç onları geç. 

"KADINI, ERKEĞE MUHTAÇ ETTİRMEYECEĞİZ"

Kadın kardeşlerime seslenmek isterim. Acıyı yaşayan sizsiniz. Huzur içinde yaşayabileceğiniz güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğim. Aile destekleri sigortasını yapacağız. Hiçbir kadını bir erkeğe asla ve asla muhtaç ettirmeyeceğiz. Kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Herkesin sorunu ile ilgileneceğiz.

"GAFFAR OKKAN'IN KATİLLERİYLE İŞ TUTUANLAR BİZİ SUÇLAYAMAZLAR"

Bizi suçluyorlar. Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlayamazlar. Bizim CHP’nin iki kırmızı çizgisi var: Vatan, bayrak. Bunu her yerde söyleyin. Benim iki kırmızı çizgim var, bayrağım ve vatanım. Katillerle teröristlerle iş tutanlar bize ders vermeye kalkamazlar. Biz Kuvayi milliyeciyiz. Onlar ne olduğunu bilmezler. Biz tarihimizi biliriz, geleceğimizi inşa etmek isteriz. Fidan gibi evlatlarımız geleceklerini yurt dışında bekliyorlar. Öyle güzel bir Türkiye inşa edeceğiz ki gidenler de gelecek. Her şey çok güzel olacak.

Bizim mala mülke ihtiyacımız yok. iktidar sahipleri zenginleşiyorsa sizin haklarınızı değil kendi mallarını korumaya başlarlar. İktidar sahiplerinin zenginleşmesini asla kabul etmiyoruz. Size hizmet Hakka hizmettir. Kandiliniz mübarek olsun, dualarınızı eksik etmeyin. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir diyor Gazi Mustafa Kemal. Hiç kimse bizim yönetimimizde kendisini kimsesiz hissetmeyecek.