Kılıçdaroğlu: İlk oyunu kullanacak olan 5,5 milyon genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderini belirleyecek

Kılıçdaroğlu: İlk oyunu kullanacak olan 5,5 milyon genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderini belirleyecek
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, “Onların izin vermediği her çalışmaya siz cumhurbaşkanı yardımcısı olarak imza...

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, “Onların izin vermediği her çalışmaya siz cumhurbaşkanı yardımcısı olarak imza atacaksınız” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “İlk oyunu kullanacak olan 5,5 milyon genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderini belirleyecek” ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni’ne katılan Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hizmetlerinizi Ankara’ya sundunuz. Büyük bir keyifle başarılı çalışmalarınızı izledik. Dolayısıyla herkesin huzurunda, en azından CHP Genel Başkanı olarak sizlere teşekkür ederiz. Mansur Başkan konuşurken, ‘hesap vermeye geldik’ dedi. Ne kadar özlemişiz değil mi? Toplanan her kuruşun hesabını milletine vermek ve o onuru yaşamak. Her demokraside olması gereken temel bir kural. O kadar yabancılaştık ki, birisi gelip de bizlere ‘Sizin paranızı şuralara şu şekilde harcadım, miktarı şuydu, ihaleleri kamuya açık yaptım’ diyerek halkına hesap veriyor. İşte demokrasi budur. Türkiye’nin kurtuluş yolu da budur. Millet İttifakı’nın belediye başkanları yapmış oldukları bütün harcamaların hesabını veriyorlar. Dolayısıyla onların yaptığı çalışmalar sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde yankılanıyor. Engelleri aşmak için gösterdikleri çabalar her yerde dillendiriliyor. Az önce başkan dedi, “Metroyu yapacağız izin vermiyorlar, siz yapın diyoruz onlar yapmıyorlar’. Sayın başkanım Allah nasip eder, siz de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaksınız. O izin verilmeyen belgelerin tamamına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak imza atacaksınız.

“TÜRKİYE’Yİ MÜLTECİ KAMPINA ÇEVİRDİLER. MİLLET İTTİFAKI OLARAK DÜZELTECEĞİZ”

İktidar olduğumuzda göreceksiniz. Ayrılığın olmadığı, her evde huzur ve bereketin olduğu bir Türkiye’yi, bir mülteci kampı değil onuruyla yükselen Türkiye’yi göreceksiniz. Türkiye’yi mülteci kampına çevirdiler. Millet İttifakı olarak düzelteceğiz. Dünyaya örnek olacak pek çok projeye imza atacağız. Akdeniz’i göreceksiniz gençler. Nasıl bir üretim merkezine dönüştüğünü göreceksiniz. Bilginin bilimin kültürün nasıl büyüdüğünü göreceksiniz. Gerçekten de ülkemize baharı getireceğiz. Baharı getirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. Sakın ola bu pazar işim vardı demeyin, tatile gidecektim demeyin. Sandığa sahip çıkacaksınız ve dünya siyaset tarihine çok önemli bir armağan bırakacaksınız. Otoriter yönetimi TC gençleri olarak değiştirdik diyeceksiniz.

“BU TOPRAKLARDA HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Bizim yardımlarımızda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İnsan onurunu koruyacaksınız. Afişe etmeyeceksiniz. Bu güzel ülkemize barışı, huzuru, bereketi getireceğiz ve en önemlisi zenginliği getireceğiz. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyorum. Sizin hayalleriniz benim hedefim olacaktır.”