Kılıçdaroğlu: Kurban Bayramı'nda emeklilere 15 bin lira ikramiye vereceğiz

Kılıçdaroğlu: Kurban Bayramı'nda emeklilere 15 bin lira ikramiye vereceğiz
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda emeklilerin emekli aylığı bu sefer ödenmeyen parası 15 bin lira olarak banka hesaplarına yatacak. ‘Yapamaz’...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda emeklilerin emekli aylığı bu sefer ödenmeyen parası 15 bin lira olarak banka hesaplarına yatacak. ‘Yapamaz’ diyorlar değil mi, ‘Sen istismar ediyorsun’ diyorlar değil mi, Bay Kemal’i tanımıyorlar. Bay Kemal söz verdi mi mutlaka yapar!" dedi.

Çanakkale'de Millet Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Söz veriyorum, iktidar olacağız. Bu ülkeye huzuru getireceğim, barışı getireceğim. Şunu bilmenizi isterim, gerçekten de bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Gerçekten de bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Gerçekten de bu ülkeye huzuru, işi aşı getireceğiz.  Hiçbir anne ‘Acaba çocuğumun beslenme çantasına ne koyacağım’ diye düşünmeyecek. Okulda arkadaşlarıyla beraber suyunu, sütünü, yemeğini yiyecek, sosyalleşecek. Hiçbir anne, evladını okula gönderirken asla düşünmeyecek.

Emekliler, hiç merak etmeyin, 2015 tarihinden bu yana emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye verilsin dedim. Yapmadılar, eksik yaptılar. Göreceksiniz, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda emeklilerin emekli aylığı bu sefer ödenmeyen parası 15 bin lira olarak banka hesaplarına yatacak. ‘Yapamaz’ diyorlar değil mi, ‘Sen istismar ediyorsun’ diyorlar değil mi, Bay Kemal’i tanımıyorlar. Bay Kemal söz verdi mi mutlaka yapar! İki maaş ikramiyeye de diyorlardı, ‘Parayı nereden bulacaksın’ diye, vermek zorunda kaldılar. Vereceğiz, emekliye hak ettiği bayram ikramiyesini vereceğiz. Torunlarıyla beraber, evlatlarıyla beraber huzur içinde emekli ikramiyesini alacak. Hiçbir ailede yoksulluk sınırının altında gelir alınmasına izin vermeyeceğim. Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Sana söz, kazanacağız. Beraber kazanacağız, birlikte kazanacağız.

"GENÇLER, SİZİN HAYALLERİNİZ BAY KEMAL'İN HEDEFİ OLACAK"

Gençler, en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Hakkınızın elinizden alındığını da biliyorum ama size sözüm söz, devlette liyakati sağlayacağız ve sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS’den ne aldıysanız atamasını yapacağız. Dolayısıyla sevgili gençler, meraklanmayın; aşınız olacak, işiniz olacak. Sizin çalışmanız için her türlü çabayı göstereceğiz. Ve size bir sözüm var, sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak! Atama bekleyen öğretmenler, atama bekleyen sağlıkçılar, atama bekleyen teknik personel; tamamını çözeceğim.

"100 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASINI YAPACAĞIZ"

Bir sözüm var, onu burada tekrar edeyim; Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Bütün köylerdeki okulları yeniden açacağız. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğretmenle öğrencisini buluşturacağım. Hiçbir anne baba ‘çocuğumu kentteki okula göndereyim’ diye köyünü terk etmeyecek.

"MİLLİ KURTULUŞ SAVAŞI'NI VEREN BİR ÜLKE, BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ"

Çanakkale’deyiz, Çanakkale’nin bizim tarihimizde ne kadar önemli olduğunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Çanakkale’yi geçilmez kılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve orada yatan binlerce şehidimiz. Çanakkale aynı zamanda Milli Kurtuluş Savaşımızın ön sözüdür. Çanakkale, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini pekiştirdiği bir savaştır. Ve Çanakkale’yi 1915’te geçilmez kıldılar. Yedi düvel geldi ama bir tek gemi, bir tek düşman askeri dahi Çanakkale Boğazı’nı aşamadı. Aradan üç yıl geçti, yani 1918… Üç yıl sonra tek kurşun atılmadan aynı düşman gemileri Çanakkale Boğazı’nı geçtiler ve Dolmabahçe’de demirlediler. Bir adamın, tek adamın, tek bir insana verilen yetkinin ülkeyi hangi hale sürükleyeceğini bilmeniz için bunu anlattım. Milli Kurtuluş Savaşı’nı vereceksiniz, Çanakkale ön söz olacak, ilk mücadeleyi vereceksiniz. Binlerce evladımız orada kucak kucağa yatıyor, hiç kimse ayrımcılık nedir bilmiyor. Kucak kucağa yatıyorlar, mücadele ediyorlar ama bir kişi çıkıyor; ‘Ben anlaşmayı imzaladım, hepiniz Çanakkale’yi geçip İstanbul’u işgal edebilirsiniz’ diyor ve gelip işgal ettiler. O nedenle biz tek adam rejimine karşıyız, bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Bir ülkeyi, Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren bir ülke, bir kişiye teslim edilemez. O nedenle karşıyız.

Zaman zaman bizi suçluyorlar değil mi; ‘vay teröristler, vay şunlar bunlar’ vs. Şunu herkes çok iyi bilsin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki kırmızı çizgisi var; bayrağımız ve vatanımız. Ama onlar, tek adam rejiminin ne yaptığını gayet iyi biliyorum. Bakın, Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Terör örgütünden kaçtılar, bayrağımızı indirdiler, vatan topraklarını terk ettiler. Bunu yapanlar asla ve asla milliyetçi olamazlar. Bunu yapanlar asla ve asla vatansever olamazlar. Benim bu millete sözüm var. Sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda göreceksiniz, Süleyman Şah Türbesi’ni vatan toprağına geri götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz oraya. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi lafta değil. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit’e bakacaklar. Milliyetçiliğimizin nasıl olduğunu herkes biliyor zaten.

"GATA'YI BİR HAFTA İÇERİSİNDE AÇACAĞIZ"

Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. GATA’yı, askeri hastaneleri bir hafta içerisinde açacağız, şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Biz onlar gibi değiliz, biz ordumuzun bu coğrafyada ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

Onlar ne yapıyorlar, ben gayet iyi biliyorum. Kime hizmet ettiklerini de gayet iyi biliyorum. Meraklanmayın, ama asla ve asla ayın 14'ünde 'bugün işim var, sandığa gidecek miyim gitmeyecek miyim' diye düşünmeyin'. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın ve oyunuza sahip çıkın. Sandıkların tamamına sahip çıkacağız, hiç endişe etmeyin. Yeni bir iklimi bu ülkeye getireceğiz. Yeni bir iklimin özelliği şu; sokakta, caddede karşılaştığımız insanlara tanımasak bile selam vermeyi ihmal etmeyeceğiz. Kucaklaşacağız, ayrılmadık, ayrışmayacağız. Onlar ayrıştırmaya çalışıyorlar, biz ayrışmayacağız. Onlar ikilik yaratıyorlar, biz bir olacağız. Bayrağımızın altında, vatanımızda bir olacağız, beraber olacağız. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar... Bakın hala ne yapacaklarını söylemediler. Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz.

İklim değişikliği var. Yaz aylarında bütün Akdeniz havzasında ciddi orman yangınları çıkabilir. Bunun için yangınları söndürecek uçaklara ihtiyacımız var. Türk Hava Kurumu'nun bunu yeteri kadar yapamadığını, yaptırmadıklarını biliyoruz. Size sözüm söz, 16 cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım, yangın söndürme uçakları alacağım. Cumhurbaşkanı dediğiniz mütevazıdır, cumhurbaşkanı dediğiniz halkını düşünür, cumhurbaşkanı dediğiniz Türkiye'deki paraları yandaşlar aracılığıyla Amerika'ya göndermez. Laf arasında şunu da söyleyeyim, o Amerika'ya İngiltere'ye gönderdikleri paraların tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim. Beşli Çeteler beni istemezler, engellemek isterler, 'Aman ha sakın Kılıçdaroğlu olmasın' derler. Size sözüm; beşli çeteler değil, beş binli çeteler de olsa kul hakkı yiyenden hesabını soracağım, hiç kimse endişe etmesin. Fakirin fukaranın hakkını yiyenden hesabını soracağım. O beşli çeteler hazırlıklı olsunlar, 'efendim paramızı, malımızı yurt dışına gönderdik, Kılıçdaroğlu onu getiremez'; getireceğim, son kuruşuna kadar getireceğim o paraları ve bu millete vereceğim! Herkesin inancı, herkesin kimliği bizim başımızın üstüne. Herkese saygı duymamız lazım.  Komşu komşunun külüne muhtaçtır diye bir gelenekten geliyoruz, şimdi komşuyu komşuya düşman ettiler. Barıştıracağım, komşu iyi geçinmek zorundadır. Size düşen görev, insanları ikna etmek, sandığa getirmek ve oy kullanmaların sağlamak. Yine söylüyorlar; ‘Kılıçdaroğlu’na oy vermeyin, gelirse sosyal yardımlar kesilir’. Hayır efendim, beşli çetenin hortumları kesilir, sosyal yardımlar aynen devam eder. Devletin parasını, fakirin fukaranın parasını vereceksin hortumlayacaklar, Bay Kemal seyredecek; yemezler! Hak neredeyse, adalet neredeyse Bay Kemal de orada olacak, hiç endişe etmeyin. Hakkın, hukukun ve adaletin gelmesi bizlere bağlı. Bizler çalışırsak bunlar olacak.

Altı lider bir aradayız, dolayısıyla beraber mücadele edeceğiz. Türkiye’nin yeni bir atılıma, büyümeye, kalkınmaya, katma değeri yüksek ürün üretmeye ihtiyacı var. Bütün bunların olması lazım. O rüşvet alan, parasal işlere katılan, yurt dışına büyükelçi olarak atanan; onların tamamını getireceğiz. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu Allah aşkına ya! İlk bir hafta içinde siyasi ahlak kanununu Meclis’e getireceğiz. Öyle iş takipçisi yapan, malı götüren milletvekili olmayacak! O defteri tamamen kapatacağız, o nedenle istemiyorlar Bay Kemal’i. ‘Gelir de bizim hortumları keser’… Kimin olursa olsun halkın cebine hortum bağlıysa onun hortumunu keseceğim. Hiç endişe etmeyin.

Alın teri değerlidir, emek değerlidir. Havadan para kazanmak değil, çalışarak para kazanmak gerekiyor.  Gencecik evlatlarımız yurt dışında geleceklerini arıyorlar. Şimdi düşünün, neden gençler yurt dışını istiyor? Araştırdım, gençler diyorlar ki, ‘Bu asgari ücretle ne ev sahibi olabilirim ne araba sahibi olabilirim’. Ama diyorum ki hiç merak etmeyin, iktidar değiştiğinde ücretleriniz yüksek olacak, iyi gelir elde edeceksiniz; kısa sürede araba, belli bir zaman diliminde de ev sahibi olacaksınız. Kendi ülkenizde çalışacaksanız, ülkenizde üreteceksiniz ve Türkiye dünyayla rekabet eden bir ülke haline gelecek. Birilerinin peşinde değil, dünyayla rekabet eden bir ülke haline geleceğiz.  

Astsubayların, polis arkadaşlarımızın sorunlarını biliyorum.  EYT'yi söyledim en sonunda EYT'lilerin hakkını teslim ettiler. Olmaz diyorlardı, veremeyiz diyorlardı. Demek ki Bay Kemal sorunun ne zaman çözüleceğini biliyor, devletin hortumlarını beşli çetelere bağlamazsanız Türkiye düşündüğünüzden daha zengin bir ülke. Soya soya bitiremediler zaten. O soygunları bitireceğim, tamamını keseceğim.”

İKİ BAKAN ÇANAKKALE VE BALIKESİR'DEN

Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de iki bakan ismine işaret ederek "Unutmayın Balıkesir ve Çanakkale'nin iki bakanı olacak" dedi. Kılıçdaroğlu'nun iki bakanın ismine işaret ettiği anlarda Muharrem Erkek ve Ahmet Akın'ın sahnede olması dikkat çekti.