Kılıçdaroğlu: Savunma sanayini destekliyorum deyip Tank Palet Fabrikasını Katar ordusuna vermeyeceksin 

Kılıçdaroğlu: Savunma sanayini destekliyorum deyip Tank Palet Fabrikasını Katar ordusuna vermeyeceksin 
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta Millet Buluşması mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu,"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir cumhurbaşkanı hakaret ettiği bir ülkeye sonra...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta Millet Buluşması mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu,"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir cumhurbaşkanı hakaret ettiği bir ülkeye sonra para dilenmek için gitmemiştir. Bay Kemal bu ülkenin, bayrağımızın vatanımızın itibarını her yerde koruyacak, asla ve asla egemen güçlere diz çökmeyecektir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"DEVLET TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞTIRMAZ"

Taşeron işçilerine sesleniyorum, hiç meraklanmayın, az kaldı, devlet taşeron çalıştırmaz. Devlet, kadrolu işçi veya memur çalıştırır. İktidara geldiğimizde devlette taşeron diye bir kavram olmayacak. Bütün işçilerin kadroları olacak ve güven içinde çalışacaklar. 

EMEKLİLERE BU KURBAN BAYRAMI'NDA 15 BİN LİRA İKRAMİYE

Emeklilerimiz, 2015’ten itibaren emeklilere ramazan ve kurban bayramında asgari ücret kadar ikramiye verilmesini savundum. Ufak bir rakam verdiler. Benim hedeflediğim rakamı vermiyorlar. Önümüzde kurban bayramı var. Bütün emekliler bankaya gidecekler, 15 bin liralarını görecekler. Sen beşli çeteye para buluyorsun da ben Millete mi para bulamayacağım. O beşli çetenin kaçırdığı bütün paraları kuruşu kuruşuna getireceğim. Kul hakkı yiyeni asla affetmeyeceğim. Kim alın teri döküyorsa ona her türlü desteği vereceğiz. Çünkü Bay Kemal’in saray merakı yok. Mütevazı bir cumhurbaşkanı gibi Çankaya Köşkü’nde oturacak. Mustafa Kemal’in koltuğuna gideceğiz, ve onun ideallerini gerçekleştirmek için çalışacağız.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

Bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. Siz kim, milliyetçilik kim? Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız. Onlar ne yaptılar? Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar, bayrağı indirdiler. Bay Kemal Süleyman Şah Türbesi'ni yerine taşıyacak, bayrağı dikecek.

TANK PALET FABRİKASI

Tank palet fabrikasını katarlılara sattılar. Bir hafta içinde o fabrikayı alacağım, yeniden şanslı ordumuza teslim edeceğim. Savunma sanayinde damat evlenmeden önce o fabrikaya gidip gezen ilk kişi de bu kardeşinizdir. Savunma sanayi milli bir meseledir. Destekliyorum deyip tank palet fabrikasını katar ordusuna vermeyeceksin. 

Ayrıca bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir cumhurbaşkanı hakaret ettiği bir ülkeye sonra para dilenmek için gitmemiştir. Bizim itibarımız vardır. Biz milli kurtuluş savaşı veren bir gelenekten geliyoruz. Bütün mazlum milletlere örnek olan bir ülkeyiz. Bay Kemal bu ülkenin, bayrağımızın vatanımızın itibarını her yerde koruyacak, asla ve asla egemen güçlere diz çökmeyecektir.

"ASKERİMİZİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE..."

Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildiğinde nota vermekten korkan kişi Türkiye Cumhuriyeti devletinin cumhurbaşkanı koltuğunda oturamaz. Biz Mustafa Kemal’in geleneğinden geliyoruz. Türkiye’nin itibarının ne olduğunu bile bir gelenekten geliyoruz. 

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Bay Kemal geldiğinde 5 yerden maaş alınmasına, üniversite bitiren gencimiz yıllardır işsiz beklemesine asla izin vermeyeceğim. Cumhuriyetin yüzüncü yılında bütün köy okullarını yeniden açacağız ve 100 bin öğretmeni atayacağız. 

Et, canlı hayvan, arpa, mercimek, yem, gübre dışarıdan geliyor. Cennet gibi bir ülkemiz var, hepsini üretebiliriz. Çiftçi ile toprağı barıştıracağız. Kırmızı mazoru, KDV ÖTV’siz mazotu vereceğiz. 

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI

Ev hanımları, derdinizi biliyorum. Aile Destekleri Sigortası ile geliri olmayan ya da asgari ücretin altında olan bütün hanelere destek vereceğiz. Sizin banka hesabınıza para yatıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İnancımız da bunu öngörüyor. Bazı hanım kardeşlerimiz dedi ki ‘altın hesabı açabilir misiniz?’  Bunun da sözünü veriyorum.

TÜRKİYE'DEKİ UYUŞTURUCU BARONLARI

Bu ülkede uyuşturucu baronlarının yaşaması için sonuna kadar mücadele edeceğim. Baronlarla fotoğraf çektiriyorlar. Baronların kökünü kazıyacağım. Onları Türkiye Cumhuriyeti devleti topraklarında asla ve asla yaşatmayacağım.

Beşli çeteler seferber oldu Kılıçdaroğlu’nu nasıl seçtirmeyiz diye. Feriştahınız gelse Bay Kemal sizden korkar mı?

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ EN GEÇ 2 YIL İÇİNDE GİDECEK"

Suriyeli kardeşlerim en geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğim. Yerlerini yurtlarını yaparak. Suriye sınırına gittim, orada da söz verdim. Yetki vereceksiniz, en geç 2 yıl içinde göndereceğim. Suriye yönetimi ile konuşacağız. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. Hatay’ın dokusu değişti. Kilis’te Suriyeli nüfusu bizim nüfusumuzu aştı. 

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Her şey ama her şey o kadar güzel olacak ki. Güzel ve huzurlu bir Türkiye’de yaşayacaksınız. Anneler babalar, çocuğun beslenme çantasına ne koyacağım diye düşünmeyecek.