Kılıçdaroğlu, TOGG törenine katılmayacak: ‘Siyasi şova dönüştürecekler’

Kılıçdaroğlu, TOGG törenine katılmayacak: ‘Siyasi şova dönüştürecekler’
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine yaklaşık üç sene önce bir araya gelen beş büyük firma yerli otomobil üretmek üzere konsorsiyum oluşturmuştu. Erdoğan’ın “Babayiğitler” diye seslendiği konsorsiyumun...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine yaklaşık üç sene önce bir araya gelen beş büyük firma yerli otomobil üretmek üzere konsorsiyum oluşturmuştu. Erdoğan’ın “Babayiğitler” diye seslendiği konsorsiyumun üyeleri Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Vestel ve Turkcell, son aşamaya yaklaştı ve 29 Ekim’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu AŞ’nin (TOGG) Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni düzenlenecek.

Hürriyet’in Ankara temsilcisi Hande Fırat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in törene davet edildiğini yazmıştı.
CHP’li Faik Öztrak’a Kılıçdaroğlu’nun davete katılıp katılmayacağı soruldu. Öztrak, özel bir girişim olan TOGG’un, iktidar eliyle ‘siyasi şov’ haline getirildiğini, bu davet şirket tarafından gelmediği için Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağını ama daha sonra yerinde ziyaret edeceğini açıkladı.