Kılıçdaroğlu'ndan "5'li çete" çıkışı: Her türlü iftirayı atıyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan "5'li çete" çıkışı: Her türlü iftirayı atıyorlar
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beşli çete acaba Kılıçdaroğlu'nun acaba ayağını nasıl kaydırırız diyorlar. Bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. Bir özelliğimi...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beşli çete acaba Kılıçdaroğlu'nun acaba ayağını nasıl kaydırırız diyorlar. Bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. Bir özelliğimi söyleyeyim, kul hakkı yemem, yedirmem" dedi.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Afyonkarahisar'da düzenlenen mitinginde konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamasında gençlere seslendi ve şöyle konuştu:

"Şimdi gençler demokrasiden yana mısınız? Adaletten yana mısınız? Haktan yana mısınız? Kul hakkını savunanlardan yanında mısınız? Sandığa gideceksiniz, haktan yana, hukuktan yana, demokrasiden yana oy kullanacaksınız.

Sizin hayalleriniz neyse tamamını gerçekleştireceğim. Gençler büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Bütün bunları çözeceğiz. KPSS'ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim, kim kazandıysa o girecek."

"Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu işçi ve memur çalıştırır" diyen Kılıçdaroğlu, "Sözleşmeli öğretmen çalıştırmaz, kadrolu öğretmen çalıştırır. Ne dedik, Bay Kemal geliyor! Kimse unutmasın, bütün hepsini çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HALKI ALDATANLARA OY VERECEK MİSİNİZ?"

"Halka doğruları söylemeyene oy verecek misiniz, halkı aldatanlara oy verecek misiniz?" diye soran Kılıçdaroğlu, 'Hayır' yanıtı almasının ardından "Güzel, Afyon'dan Cumhur İttifakı'na oy çıkmayacak anlaşılan" yanıtını verdi.

Şeker fabrikası ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Şeker fabrikalarını sattılar. Geleceğim, o şeker fabrikasını alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti" dedi.

"O PARALARI SON KURUŞUNA KADAR GETİRECEĞİM"

'Beşli çete' mesajı veren Kılıçdaroğlu, "Londra'nın en lüks bölümündeki bütün mahalleyi bunlar kapatmışlar. Hepsi lüks içinde yaşıyorlar. Ben onları bilmiyor muyum? Gittiler New York'a, 35 katlı gökdelen yaptılar. Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek. O gökdelene harcadıkları paraları, Londra'ya kaçırdıkları paraları son kuruşuna kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. Beşli çete acaba Kılıçdaroğlu’nun acaba ayağını nasıl kaydırırız diyorlar. Bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. Bir özelliğimi söyleyeyim, kul hakkı yemem, yedirmem" diye konuştu.

"Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak benim namus borcumdur" diyen Kılıçdaroğlu, "Beşli çeteler diyorlar ki 'Acaba Kılıçdaroğlu'nun ayağını nasıl kaydırırız, bu adam cumhurbaşkanı olmasın.' Her türlü iftirayı atıyorlar. Benim öyle saraylarda oturmak gibi bir niyetim yok. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın mütevazı Çankaya Köşkü var. Gideceğiz, orada oturacağız" ifadelerini kullandı.