Kılıçdaroğlu'ndan Bayraktar'a yanıt: Ailece bizim için çok değerlisiniz, seçim propagandası olmak size yakışmaz

Kılıçdaroğlu'ndan Bayraktar'a yanıt: Ailece bizim için çok değerlisiniz, seçim propagandası olmak size yakışmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar'a "bir partinin seçim propagandası haline gelmeme" çağrısı yaptı ve "Ailece bizim için çok değerlisiniz" dedi.CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar'a "bir partinin seçim propagandası haline gelmeme" çağrısı yaptı ve "Ailece bizim için çok değerlisiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından "Atatürk Havalimanı" başlıklı bir video paylaştı.

CHP lideri, videosunda şunları söyledi:

İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanı'nı, 'Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi' haline getireceğiz. Bize istikbalin göklerde olduğunu öğreten Atamızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak. Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru. Sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için; başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada Şirketi'nin (SNC) sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen'le yapacağız. Lütfen gençler, gidin 'Google'a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var, görün. Uzay meraklıları bilir. Özmen Ailesi'nin yönetimindeki SNC, NASA'nın en önemli projelerinde kritik ürünler ve hizmetler geliştirmiş, dünyanın havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri'nde milyarlarca dolarlık değere sahip bir şirkettir. Amerikalılar bizim evlatlarımızdan, bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyor. Kendileriyle konuştum ve bunu yapmaya davet ettim. Biz kendi mekiklerimizi geliştireceğiz. Bu pistlerde bunları yapacağız.

HALUK BAYRAKTAR'IN ELEŞTİRİSİ

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla eleştirdi.

Bayraktar, "Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen 'en iyisini' Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş" ifadelerini kullandı.

CHP LİDERİNDEN YANIT

CHP lideri, Bayraktar'ın Twitter'dan paylaştığı mesaja yine sosyal medyadan yanıt verdi:

"Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş."

SELÇUK BAYRAKTAR DA KONUŞTU

Öte yandan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Haluk Bayraktar'ın kardeşi olan Selçuk Bayraktar da Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde kullandığı "Sadece özel sektöre verirseniz bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara sattı. Ya da tank palet gibi Katarlılara verdi. Olmaz. Dünyanın bütün demokrasilerinde, otoriter rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır. Çünkü silahı kullanacak olan kim? Ordu kullanacak" şeklindeki ifadelere yer verdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, dün TRT yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Ana muhalefet partisi liderinden "yurt dışına satarlarsa" gibi bir ifade geldi. Ben kendilerinin bizim mücadelemizi anlamadığını düşünüyorum. Şayet iyi niyetli diye düşünürsek, bu ifadenin konuyla ne kadar ilgisiz, bilgisiz olduğunu görüyoruz. Dünyada şu an yaşadığımız en büyük gelişim yüksek teknolojiden oluşuyor. Her yönüyle bu ifadeleri çok talihsiz buluyorum.

"SADECE EKMEK KAPISI OLARAK GÖRMEDİK"

Tümüyle devletin kontrolünde olan bir alan bu. Tek tek çalışan personelden, üretime kadar devlete sormak zorundasınız. İhraç ederken de devlet kontrolünde. Biz bunu serbestçe kullanamıyoruz ki. Dünyada da durum böyle. Sivil ve askeri alandaki tüm firmalara baktığınız zaman hepsinin özel şirketler olduğunu görüyoruz. Savunma sanayii şirketlerinin çoğu özel kuruluşlar oluyor. 1950'lere kadar çalışmalar yok edildiğinden ve maalesef havacılık geçmişimiz yok edildiğinden öğrenilmiş çaresizlik durumu söz konusu. Ben evlenene kadar iş yerinde yaşadım. Bu işi sadece ekmek kapısı olarak görmedik, hayatımızı adadık.

"İYİ NİYETLİ OLARAK BAKAMIYORUM BU AÇIKLAMAYA"

"Biz maddi olarak düşünseydik farklı türlü ortaklıklar yapardık. Bunu yapanlar var iyidir kötüdür o ayrı mesele. Onlar hiç gündeme gelmiyor. Dünyanın en iyisini başarmış, 30'dan fazla ülkeye ihraç edilen ürünlere laf etmek... 7 ülke kampanya yaptı uçakları almak için. Bu ülkenin içinden çıktığında ancak bir değeri olarak gördük. İyi niyetli olarak bakamıyorum bu açıklamaya açıkçası."